Двама българи загинаха при срутване на част от виадукт у нас

0
841

Голяма трагедия сполетя две български семейства! Двама души загинаха, докато работят, след като бетонова колона от виадукт се срути и те пропаднаха с нея

Най-искрени съболезнования на всички близки и приятели на загиналите на огромния виадукт днес!

Трагедията е определена като трудова злополука от Окръжния прокурор на гр. Търговище.

На АМ “Хемус” се изгражда бетонов виадукт близо до с. Буховци, общ. Търговище.

По време на работа една от новите колони се срутила. Върху нея се намирали двамата работници. Те паднали от голяма височина – 15 метра и загинали на място.

Мъжете са съответно на 51 и на 42 години. Работят като строители в шуменска строителна фирма.Единият загинал е от село Врани Кон, общ. Омуртаг, а вторият е от град Върбица.

Заради трагедията е преустановена работата на строителния обект. Освен Окръжна прокуратура, която ще наблюдава разследването, уведомена е и Инспекцията по труда.

Извършената от Инспекцията проверка ще покаже дали е имало нарушения относно безопасността на работа. Техническа експертиза трябва да каже дали е имало нарушения в начина, по който е извършван строежът на въпросната колона.

На мястото на инцидента пристигнаха комисар Николай Ненков, директор на ОД на МВР и Митко Стайков – областен управител.

Преди малко Галина Градинарова, началник на Инспекцията по труда в гр. Търговище направи изявление пред медиите.

Тя обяви, че двамата работници са имали законни трудови договори. Както и заповеди, че могат да полагат извънреден труд.

Останалите експертизи ще отнемат малко време, докато бъдат изготвени. Образувано е досъдебно производство. Когато бъдат събрани всички доказателства, делото ще влезе в съда.

Екипът на ТОПактуално.ком изказва най-искрени съболезнования на всички близки на загиналите! Съпричастни сме с вашата огромна мъка!


loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.