Ирена Григорова разплита тайната на Хиперборея

0
654

Една от загадките на света е на път да бъде разгадана. Ирена Григорова и Христина Котларска говорят за Хиперборея в студиото на “Без формат”

Ирена Григорова

Ирена Григорова е позната на българските зрители от БТВ. Тя е автор на поредицата „Мистичната България“. Написала е и книгата „Прастари времена“.

Според българските езотерици нашата действителност е свързана с Атлантида. Говори се, че този континент бил населен от високоразвита цивилизация. Но след вътрешни конфликти се стигнало до фатален край. Континентът потънал, част от населението загинало. Но друга част успяло да се спаси.

Оцелелите атланти пристигнали в Европа, в Африка, в Америка. Предали на местните жители своите знания. Благодарение на тях се наблюдавал бум в развитието по тези земи.

Книгата на Ирена Григорова

Докато търсела информация за Атлантида, Ирена Григорова изчела много книги на древногръцки и древноримски автори. Името Хеперборея се срещало постоянно.Съществата, които произлизат от Хиперборея имат крила и са се придвижвали чрез летене. Бог Аполон, който се приема за древногръцки, всъщност е тракийски. Бог Аполон също летял.

Има история за Питагор. Казва се, че имал златен крак и поддържал връзка с Хиперборея.

От написаното става ясно, че Хиперборея била олицетворение на Рая. Там хората се обичали. Нямало войни. Живеели и пеели постоянно. Земята раждала по няколко реколти.

Хитлер и Третият райх са търсели Хиперборея, но все по полюсите, където е студено. Няма как на подобни места да е имало такъв топъл и красив свят.

Според една легенда принцеса от Хиперборея пристигнала по земите на древните гърци (и на древните траки). Тя научила хората да правят безмесни жертвоприношения. Питка с мед, плодове.

Ирена Григорова разглеждала древна карта от 2 в. пр. Хр. На нея било описано, че Хиперборея започва над планината Хемус (Стара планина). Простира се към Румъния. Дори обхваща Русия.

Древните гърци казвали, че знанието за прераждането са получили от хиперборейците. Това знание е заложено в учението на Орфей и на Залмоксис.

Според Ирена Григорова трябва да приемаме Хиперборея като една цивилизация, която предхождала човешката. От тях сме се научили да пренасяме жертви и да знаем, че човешката душа е безсмъртна.

Питагор е бил любимият ученик на Аполон от Хиперборея. Знаем Питагор учен от какъв калибър е, който не може да бъде задминат и днес. Неговите теореми се използват и от съвременната наука.

Във всички музеи в България има предмети на птицехора. Птицехората са наследници на хиперборейците. Тези артефакти са най-най-древните намерени от археолозите и иманярите. Те са по-древни дори от статуетките на богините-майки, които се представят с широки ханшове и с тесни рамене.

Птицехора има по целия свят, но по нашите земи са открити най-древните. Те са датирани от археолозите.

Птицехората по-късно се превръщат в ангелите. В Стария завет е казано, че крилатите ангели слезли на Земята. Женили се за хората и така се появили исполините.

Още непознати и интересни факти ще научите от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.