Бойко Борисов: Еврото е за доброто на българите!

0
271

Бойко Борисов продължава да настоява да влезем в еврозоната!

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че България трябва с всички сили да се опитва да приеме еврото като официална парична единица на страната.

Бойко Борисов
Бойко Борисов защитава ревностно еврото

Много са дебатите дали това е добре за нашата държава, но министър-председателят няма ни най-малко съмнение. С всяко своя изказване го показва и доказва.

„Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ като перспективата за страната ни остава положителна. Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната. Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика.“, написа Борисов във Фейсбук току-що.

Неговите колеги в парламента също постоянно повтарят, че България трябва да приеме еврото, защото само така Европа може да я приеме за свой пълноправен съюзник.



И въпреки всички твърдения на политиците, че с еврото ще ни е по-добре, остава отворен въпросът защо има държави – членки на Европейския съюз, които продължават да си карат със своята парична единица, като Швеция например, или пък Полша.

Ако ЕС даде зелена светлина на България, то от 1 юли официално трябва да влезем в чакалнята на еврозоната. Нещо, което засега изглежда като нож с две остриета.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.