Това са петте принципа на щастливия брак

0
253

Не си мислете, че бракът е само хубави моменти

 

брак
Не си мислете, че бракът е само хубави моменти

Със сигурност хората с дълъг и щастлив брак, са наясно, че той не е подарък и са нужни усилията и на двете страни, за да бъде той такъв.

Онези от вас, които отскоро са в брак или планират да направят тази важна стъпка в живота, трябва да са наясно с някои важни „условия“ за щастлив брак. Те важат и за всички онези, които съжителстват под един покрив, пък било то и без брак.

Ето и „условията“, които би било добре да спазите, ако искате да имате дълъг и щастлив брак:

Комуникация и общуване
От огромна важност е да се научите да общувате с партньора си. Говорене, говорене и пак говорене… Разбира се тук далеч не става въпрос за безсмислено дуднене или дрънкане на глупости само колкото да кажете нещо.
Хората с дългогодишен брак, са категорични, че голяма част от проблемите във връзката, могат да бъдат решени чрез диалог. В същото време е добре да си дадете сметка, че голяма част от браковете са се разпаднали именно поради липсата на комуникация.



В никакъв случай не пренебрегвайте тези съвети!

Опознайте добре партньора си
Преди да пристъпите към тази важна крачка в живота и да заживеете под един покрив с партньора си или да сключите брак с него, трябва да се опознаете добре. Разбира се няма как да се опознаете напълно, защото както знаете, трябва да „изядете“ един чувал сол с даден човек, за да можете да кажете, че се познавате добре. Разбира се има немалко двойки с дългогодишен брак, които са побързали да сключат брак. Именно те съветват младите хора да изчакат и да не бързат да се женят, преди да са опознали достатъчно партньора си или да имат достатъчно споделени преживявания.
И един много важен съвет от хората с дългогодишен брак: Никога не очаквайте, че ще промените партньора си, защото в противен случай ще останете много разочаровани!

Гледайте на брака си така, сякаш е вечен
Съветът на възрастните хора е в никакъв случай да не гледате на брака си като на доброволно партньорство, което може да бъде прекратено по всяко едно време. Много от браковете на младите хора се разпадат още през първите години поради липса на страст.
Възрастните хора съветват да гледате на брака си като на дълбок ангажимент, изискващ уважение, дори нещата в краткосрочен план да не вървят съвсем добре.

Научете се да бъдете екип
От огромно значение е да гледате на всички проблеми в брачния ви живот като на проблеми на двойката, а не като отговорност на единия или другия.

Изберете някой като вас
Несъмнено в брака има трудни моменти, но ще ви е много по-лесно, ако сте избрали партньор, споделящ вашите интереси – сходна социална среда, сходни възгледи за живота…
Най-основната нужда за сходство е в основните ценности, свързани с потенциално спорни въпроси като религия, пари и отглеждане на децата, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.