Корнелия Нинова: Не трябва хората да го отнасят заради коронавируса!

0
220

Корнелия Нинова взе отношение по темата за коронавируса, който в момента бушува из Азия и Европа!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не пропусна да уязви леко настоящото правителство, като вземе отношение по най-наболялата и актуална тема в момента – коронавируса.

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова смята, че действията на правителството относно коронавируса ощетяват хората

Според много добрата приятелка на покойния Стефан Данаилов, мерките, които взима правителството в момента, са неадекватни.

Това стана ясно от думите на Нинова във Фейсбук профила й отпреди минути.

“Мерките срещу коронавируса не трябва да са за сметка на хората. Държавата да поеме отговорносттаВъв връзка със засилващата се тревога за коронавируса, бих искала да кажа, че ще подкрепим всички разумни мерки на правителството за защита на българските граждани от коронавируса. Но това не трябва да става за сметка на хората. Указанията от вчера, към онези, които са в „доброволна карантина“, да ползват платен или неплатен отпуск, са неадекватни и несправедливи.

Настояваме правителството да събере работодатели, Национален осигурителен институт, НЗОК, лекари и да намерят адекватен механизъм, в който държавата поема разходите и обезщетява тези хора. Каквито и да са мерките, не трябва да са за сметка на хората. Държавата в този момент трябва да си поеме отговорността.” – написа Корнелия Нинова.

В същото време коронавирусът се приближава с пълна сила до България. Вчера бе регистриран първият случай на заразен в Румъния.

Паниката в Европа става все по-голяма, особено при случващото се в Северна Италия, където починаха вече 11 души.

Предполага се, че коронавирусът ще бъде и у нас до часове, а може би вече е.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.