Най-крехкия и вкусен кебап с ориз правим много лесно

0
454

Този кебап с ориз става просто малка фантазия, ще се оближете

кебап с ориз
Уникален става този уханен и апетитен кебап с ориз

Предлагаме ви рецептата за най-вкусния, сочен и крехък кебап с ориз, който може да си приготвите много лесно. Уют и наслада за всяка трапеза, той ще ви очарова гарантирано.

Трябват ни 500 грама телешко или свинско месо, 40 грама масло, 60 грама лук, малко брашно, малко доматено пюре, сол, сто грама ориз и черен пипер.

Първо нарязваме месото на кубчета и го запържваме в мазнината, която преди това сме нагорещили вече.

След това се прибавят към телешкото месо последователно лука, доматеното пюре, а после и брашното. За да се разреди малко, доливаме водичка и разбъркваме.



Посоляваме кебапа и му слагаме от черното пиперче, след което го оставяме да се задуши, но задължително на слаб огън, за да стане по-вкусно.

Взимаме ориза, почистваме го и го измиваме, а после го запържваме и него в нагорещената мазнина. И го заливаме с вода – всички знаем съотношението, което е едно към три.

Посоляваме и слагаме и на него от черния пипер, а после го поставяме във фурната, където да се задуши, докато поеме цялата вода.

Това чудно вкусно ястие се поднася като слагаме няколко парчета месо в различва лъжица, а върху тях се сипва ориз и внимателно се притиска.

После тази лъжица я обръщаме върху чинията и поливаме яденето със соса от вкусния кебап.

Става страшно вкусно ястие, което да ви накара да си оближете пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.