Хиляди смели българи не се изплашиха и се изкачиха на Шипка днес

0
349

Днес България почете своя национален празник. 142 години от Освобождението. Имаше забрана за масови тържества заради риска от корона вирус

Хиляди смели българи днес на Шипка Сн: Община Казанлък

Препоръката на кризисния щаб беше да не се събират много хора на едно място заедно. Така ще се предпазят от евентуално масово заразяване с върлуващите в момента вируси и в частност с корона вирус.

Уговорката беше желаещите само да се качат на Шипка и да поднесат цветя.

Пръв президентът ген. Румен Радев се противопостави на разпореждането.

Той заяви, че ще отиде на историческия връх, но преди това ще участва в молебена в Шипченския манастир.По примера на президента и останалите висши държавници се включиха в тържеството. На Шипка се събраха няколко хиляди българи – от много малки деца до много възрастни.

Времето беше мъгливо. На моменти мъглата беше толкова гъста, че видимостта беше едва метър напред и встрани.

Великотърновски митрополит Григорий и Старозагорски митрополит Киприян отслужиха молебен горе на върха пред паметника на Свободата.

На тържеството присъстваха председателят на НС Цвета Караянчева. Галина Михова – областен управител на Стара Загора и Невена Петкова – областен управител на Габрово.

Галина Петкова – кмет на Казанлък и Таня Христова – кмет на Габрово. Офицери и войници от Българската армия.

Всички поднесоха венци и букети. Засвидетелстваха и тази година своята почит и уважение към смелостта и героизма на загиналите.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.