Уникален музей отвори врати днес (хиляди любознателни българи чакаха на опашка да го посетят)

0
522

Едно ново предизвикателство за всички любознателни българи. Днес отвори врати поредният уникален музей във Велико Търново

Във фоайето на новия Музей на илюзиите – гидът посреща любознателните посетители. Както виждате има съвсем малки деца до много възрастни хора

Този път не става дума за история.

Новата придобивка за историческата и духовна столица на България е Музей на илюзиите.

Някои читатели може би са посетили аналогичен музей в София.  Не пропускайте да се разходите и в търновския музей.

Откриването беше направено на 3 март като подарък за Националния празник на България.Репортер на ТОПактуално.ком пристигна инкогнито на място, за да стане част от емоцията и да отрази събитието. 

Във Велико Търново се стекоха хора от различни точки на страната, провокирани от поканата на екипа на музея.

Обявеният час за посещения беше 09:00 ч. Но още в 08:00 първите ранобудни и нетърпеливи се бяха строили пред входната врата и търпеливо очакваха да бъдат пуснати вътре.

Пред новия Музей на илюзиите – в 09:00 часа опашката беше все още малка. В 09:30 часа стигна до началото на Самоводската чаршия

А в 09:30 часа огромна дълга опашка се изви назад по ул. “Стефан Стамболов” и стигна до началото на успоредната над нея Сомаводска чаршия.

Музеят на илюзиите се намира точно срещу Гранд хотел Янтра и емблематичния монумент “Велчова завера”.

Няма начин да го пропуснете. Ако решите да минете през Самоводската чаршия, слизате на пътя, пресичате по пешеходната пътека и сте точно пред Музея на илюзиите.

Любезен гид посреща гостите и с няколко думи представя новата атракция.

Сградата е уникална. Преди години в нея се е помещавала банка.

Експозициите са разположени на 5 етажа. Три от тях са над земята, а два под земята. Под земята са били трезорите на банката.

В централното фоайе е поставен огромен макет на Церевец. Обясняват ни, че скоро посетителите ще могат да се насладят на спектакъла “Звук и светлина” на място. Във Велико Търново по традиция го пускат за 22 март – празника на града и на 22 септември – Денят на независимостта.

Гидът казва, че идеята е музеят с течение на времето да придобива нови и интересни инсталации. Да бъде динамично развиващ се, а не статичен атракцион.

В отделните помещения посетителите имахме възможност да се забавляваме с невероятно интересни атракции. Картини, които променят своята визия, когато бъдат погледнати от различни ъгли.

Огледала, които пречупват образите по един страхотен начин.

Има VR очила, които доставят страхотна наслада особено на най-малките.

А през прозорците в задната част на музей се открива невероятна гледка към Художествената галерия “Борис Денев”, към внушителния монумент на Асеневци. Както и панорамна гледка към прекрасните търновски къщи, разположени нагоре от главната улица.

Във всяко от помещенията млади и отзивчиви гидове обясняват какво представляват отделните илюзии. Снимат гостите и ги насърчават да се включат в забавлението.

Времето прекарано в новия Музей на илюзиите минава неусетно.

Посетителят си тръгва зареден с положителни емоции и с прекрасно настроение.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.