Ето му я цаката на вълшебния крем брюле (по желание и с подобрение)

0
550

Така се прави разкошния крем брюле, едва ли някой не го обича

крем брюле
Удивителен става този любим крем брюле

Предлагаме ви рецептата за вълшебния крем брюле, чиито деликатен и прекрасен вкус е любим на мнозина. Това му е цаката и можем да ви уверим, че всеки път се получава отлично.

По желание може и да го направите още по-интересен като сложите отгоре и парченца манго като нас. Но може и да си го хапнете без тях, зависи от предпочитанията ви. Доволни ще останете.

Трябват ни 500 грама прясно мляко, пет яйца, два броя манго (по желание), четири лъжици захар, една лъжица брашно, една пръчица канела, захар за поръсване.

Първо трябва да си разбъркаме жълтъците заедно с брашното, с намачканото манго и със захарта. Слагаме прясното мляко да заври заедно с пръчицата канела в него.



След като започне да ври, намаляваме огъня и изваждаме канелата. След това трябва да си смесим яйчената смес и топлото вече мляко – но бавно и малко по малко, при непрекъснато бъркане.

След като видим, че яйченият крем се е получил, добавяме към него фино настъргани кори от лайм като отново хубаво разбъркваме.

Готовият крем се разпределя в купички за десерт и се оставя да изстине на стайна температура.

Когато кремът се е изстудил достатъчно, го поръсваме с кристална захар. И с една кухненска горелка карамелизираме захарта върху купичките. Поднасяме го с парченца ситно нарязано манго, по желание.

Да видите каква чудесия става този крем брюле с манго – не е за разправяне. Това е невероятна вкусотия с нежен вкус и изящен аромат.

Достоен е за завършек на всяка трапеза, дори и в специални празнични случаи.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.