Топ диетолог разкри кои храни предпазват от коронавируса

0
1342

От особена важност е да укрепите имунната си система

 

коронавирус
От особена важност е да укрепите имунната си система

Напоследък темата с коронавируса (COVID-19), е водеща в цял свят. Обществото е обзето от масова психоза заради новините, свързани с проблема, които валят като из ведро.

В разгара на коронавируса не само у нас, а и в чужбина, експертите се надпреварват да дават съвети за хранене.

Съветите на топ диетолога Елена Соломатина обаче изглеждат наистина практични.
Факт е, че съществуват продукти, които притежават силата да наваксат недостига на даден витамин. По този начин те ще укрепят имунитета ви и ще понижат до минимум риска да станете жертва на коронавируса.

Елена Соломатина посочи кои са храните, които трябва да консумирате в подобни моменти. Добре е всеки човек да е наясно с факта, че липсата на определени витамини може да се окаже изключително опасна за здравословното ви състояние.



Ако страдате от недостиг на витамин А, съветът на експерта е да обогатите менюто си с боб и бобови продукти, моркови, тиква, черен дроб и цвекло.

В случай, че страдате от недостиг на витамини от групата В, то тогава в менюто ви задължително трябва да присъстват храни като ядки, бадеми, морски дарове, сушени плодове, млечни продукти, яйца, трици, пълнозърнест хляб и др. подобни. Те ще ви помогнат да запълните липсата на витамините от тази група.

От особена важност е да осигурите нужните витамини на организма си

Киселото зеле, шипките, цитрусовите плодове, ябълките и др. подобни, са с доста високо съдържание на витамин С. Ако присъстват редовно в менюто ви ще ви помогнат да балансирате съдържанието на този витамин в организма си.

От особено значение за имунната система е и витамин Д. Ако страдате от недостиг на този витамин, е добре да наблегнете на консумацията на рибено масло и гъби.
Имайте предвид, че недостигът на чист въздух, слънце и физическа активност също оказва вредно влияние на здравословното ви състояние, особено в студените дни, пише zdrave.to.

Статистиката сочи, че коронавирусът засяга главно хора над 80-годишна възраст. Най-многобройни са жертвите на този вирус именно сред възрастните хора. Причината за това е, че те са с много слаба имунна система. Разбира се не липсват и случай на засегнати от COVID-19, при които изходът също е летален, въпреки, че са значително по-млади.

Голяма част от хората са на мнение, че в случая става въпрос за сериозна политика. Всеизвестен е фактът, че пенсионните фондове по целия свят се задъхват и именно поради тази причина възрастта за пенсиониране се увеличава постоянно.

Освен това мнозина намират за твърде странен фактът, че вече повече от два месеца няма лекарство за COVID-19. Този факт също навява много хора на мисълта, че коронавирусът и паниката около него, са чиста проба политика, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.