Страшно вкусна лазаня с одрински кори правим бързо и лесно

0
690

Невероятно вкусна става тази лазаня с одрински кори

лазаня с одрински кори
Невероятно вкусна е тази лазаня с одрински кори
Снимка: Gotvach.bg

Предлагаме ви рецептата за уникално вкусна, лесна и бърза лазаня с одрински кори. Не си мислете, че само красическата италианска е вкусна, защото от тази нашата, пръстите ще си оближете.

Трябват ни един пакет одрински кори, кашкавал. За доматения сос са ни нужни 300 грама кайма, един буркан домати, една глава лук.

Подправките за лазанята са босилек, магданоз, чубрица, черен пипер и сол на вкус. А за бешамела взимаме три лъжици брашно, половин литър прясно мляко, 50 грама масло, сол на вкус.

Първо трябва да си запържим каймата заедно с нарязания лук. След това си прибавяме доматите и необходимите подправки при тях. После взимаме корите и започваме да ги редим в една тавичка.



Редим ги и между тях слагаме от доматения сос и парченца от кашкавала. След като сме я наредили вече, лазанята се нарязва на квадрати, заливаме я със соса бешамел и я пъхаме да се пече във фурната. Преди да я сложим във фурната, си я наръсваме отгоре с настърган кашкавал.

За тези, които сега се захващат с готвенето, ще обясним и как точно се прави сосът бешамел. Много е лесен като трябва само да смесим необходимите за него съставки и да ги сгъстим на котлона.

Може и да се направи като брашното се запържва първо с маслото, а после при непрекъснато бъркане, си добавяме и прясното мляко. Посоляваме си на вкус и е вече готово.

Тази лазаня с одрински кори става чудно вкусна и ще си изядете ушите. Ароматна и апетитна е, така че спокойно може да посрещнете с нея и гостите си, а не само да си я приготвяте за домашна вкусотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.