Д-р Ненова разкри изпробван тест за коноравирус, който можете да направите в домашни условия (II част)

0
417

Проявете повече отговорност не само към собственото си здраве, а и към това на околните

коронавирус След като в първата част на този материал ви запознахме с бързия домашен тест, който ще ви подскаже дали сте попаднали под ударите на коварния коронавирус, в следващите редове ще ви разкрием и някои подробности, с които е добре да сте наясно.

Коронавирусът е с голям размер (диаметър 400-500 нанометра), така че всеки плат е в състояние да го спре. Не се нуждаете от специални маски в ежедневния живот.

Положението на лекарите и здравните работници е различно, тъй като те са изложени на тежки товари на вируса и затова трябва да използват специално оборудване.

Когато вирусът попадне върху метални повърхности, той оцелява около 12 часа. Поради тази причина при докосване на метални повърхности като врати, уреди, транспортни парапети и др., задължително трябва да измиете добре ръцете си или да ги дезинфекцирате с алкохолен гел по възможност.



Вирусът може да живее вложен в дрехи и тъкани между 6 и 12 часа. Обикновените перилни препарати могат да го унищожат. Дрехите, които не можете да перете всеки ден, е добре да изложите на слънце. Смята се, че по този начин ще унищожите вируса.

Имайте предвид, че вирусът първо попада в гърлото, причинявайки възпаление и усещане за сухота. Този симптом може да продължи между 3 и 4 дни. Той пътува през влагата, намираща се в дихателните пътища и така слиза в трахеята и се инсталира в белите дробове. Това на свой ред води до пневмония, която продължава около 5 или 6 дни.

Погрижете се добре за трите стълба на здравето си

Как можете да избегнете заразяване?
Предаването на вируса обикновено става чрез директна инфекция, докосване на тъкани или материали, върху които се намира той.
В този ред на мисли, е от съществено значение да миете редовно ръцете си.
Върху тях той може да оцелее за около десетина минути, но през това време могат да се случат много неща. Вероятно ще потриете очите си, ще докоснете носа си и по този начин ще му позволите да влезе в гърлото ви.

Можете да си правите гаргара вечер и когато можете през деня, но задължително с топла вода.
Дезинфекцирайте компютърната клавиатура и мишката, волана на автомобила.

Другото, което трябва да знаете е, че коронавирусът може да не показва признаци на инфекция в продължение на много дни. Поради тази причина е невъзможно да знаете дали човек е заразен.
Ако обаче се появят температура или кашлица, задължително потърсете лекарска помощ.
В случай, че белите дробове са с 50% фиброза, вече е късно!

Другата препоръка на специалистите, е да пиете по 2-3 глътки вода на всеки 10-15 минути.
Така дори коронавирусът да попадне във водата, ще премине през хранопровода и ще стигне директно в стомаха, където стомашните киселини ще го унищожат.

Нередовният прием на вода обаче, вирусът ще премине постепенно към дихателните пътища и така ще стигне до белите ви дробове. Именно там ще открие отлична среда за развитието си и ще поставите имунната ви система пред сериозно изпитание, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.