Всяка една лоша мисъл руши отделен орган в човешкото тяло

0
552

Бъдете внимателни. В момента, в който  в главата ви се зароди  и една лоша мисъл, изхвърлете я. В противен случай ще разруши някой орган във вашето тяло

Всяка лоша мисъл руши отделен орган от вашето тяло

Психологът Даниела Цветкова изпрати тази информация специално за читателите на ТОПакуално.ком.

Постоянно чуваме, че трябва да мислим позитивно. Вярно е, защото ведрите мисли гарантират здраве. Много хора, обаче, се отнасят скептично към подобни разсъждения.

Днес учените вече могат да обяснят защо положителните мисли са здраве. Научете и вие. Изключително е важно да знаете как една лоша мисъл руши някой ваш орган.

1. Сърцето и проблеми със сърдечно-съдовата система



Когато изпитвате емоционална затвореност, поради липса на любов, вие увреждате вашето сърце. Не случайно сърцето е символ на Свети Валентин – празника на любовта. Затова влюбените рисуват сърца, прободени със стрели.

Но когато човек е влюбен, щастлив е от емоциите, които изпитва и дарява на Получава много любов, неговото сърце не може да бъде засегнато от болести.

2. Артрит

Много възрастни хора се оплакват от тези костни заболявания. Едни ги свързват със старостта, други – с работата, която са извършвали.

Но по-странното е, че хора, които цял живот са работили писарска работа, с документи също страдат от артрит.

Според учените, артритът се появява, когато хората са неспособни да отказват. Нямат волята да се противопоставят. Околните  ги тъпчат и експлоатират. Тези хора подсъзнателно негодуват, но не смеят  да противоречат.

Причините може да са наслоени в миналото. Например  деца, които са израсли в строги семейства с властни родители. Научени са да не противоречат на тяхната воля. Не са развили способност да отказват онези неща, които не им харесват.

На по-късен етап тези вече зрели хора трудно успяват да се променят. Те са започнали да таят в себе си негативните емоции. Понеже не са способни да наложат своята воля.

Тогава се появява и артрит. Замислете се дали и при вас е така?

3. Болести на бъбреците

Когато пиете твърда вода с много варовик, вероятността да страдате от камъни в бъбреците е огромна. Но бъбреците боледуват и от други болести.

Според психолозите причината се крие в огромни и дълбоки разочарования от живота.

Подобни постоянни емоции  човек е сдържал в себе си. Или се е противопоставял и гласно е изразявал своето недоволство. Но не е бил в състояние да промени ситуациите така, че на него да му харесва. През това време в организма се случват  определени химически реакции, които увреждат бъбреците.

Бъбреците са чувствителни на емоции и вие трябва да ги пазите.

Колкото и да не ви харесва живота, който водите, винаги търсете нещо хубаво, което все някога ви се е случило. Мислейки си за подобни емоции и спомени, ще подобрите баланса си. Ще заредите своя организъм с положителни и здравословни емоции.

4. Проблеми с белите дробове и появата на астма

Много хора казват, че не пушат. Не живеят  и не работят в среда с тютюнев дим и въпреки това страдат от астма.

Емоционалната причина се корени в нежеланието на някой човек за живее самостоятелно.

Житейските ситуации са различни. Млад човек, който трябва да напусне своя дом, за да живее в друг град, докато следва.

Човек, който страда при мисълта, че трябва да напусне своя дом, град, дори държава, за да търси по-добра своя реализация.

Нежеланието е въпрос на страх някой да се отдели от своите познати и близки, страх от неизвестното, който авантюристите не изпитват.

Ако подобно отделяне е важно и наложително, и човекът на всяка цена трябва да го направи,  под въздействие на стреса може да си докара астма.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.