Извънредно от ген. Мутафчийски: 92 души са заразени с COVID 19 у нас

0
397

Току що ген. Мутафчийски обяви последните новини у нас за COVID 19. Заразените станаха 92 души

Ген. Мутафчийски обяви, че вече 92 души са заразени с COVID 19 у нас

В два от българските градове от днес има заразени с COVID 19. В Смолян положителна проба е дал  1 пациент и във Велико Търново – 1 пациент.

Град Банско продължава да бъде под карантина. За останалите градове от страната важи извънредното положение.

Не излизайте без причина по улиците. В магазините изчаквайте спокойно своя ред на разстояние около 2 метра.

Движете се не повече от двама души заедно. По същия начин се придвижвайте и с вашите автомобили.Инкасаторите на ВиК дружествата няма да правят посещения на адрес до 27 март.

В някои градове ръководството е решило да бъде извършено служебно отчитане на данните. Т.е. инкасаторите ще ви напишат показанията от предходния месец. Ако вашата консумация е по-голяма или по-малка, уравнението ще се получи при следващото отчитане.

В други градове трябва сами да се обадите и да дадете своите показания. Ако не го направите, ще ви напишат служебни показания.

МС обяви, че заплащането на сметките се извършва както до сега. Ако имате възможност за електронно банкиране, използвайте го. Ако нямате възможност, на място в касите на дружеството или на Изипей. Като чакате търпеливо извън помещенията, за да няма струпване на хора на едно място.

На въпроси на гражданите, ген. Мутафчийски даде следните пояснения.

Не е задължително вашето джипи да ви прегледа на адрес или вие да отидете в кабинета.

Ако изпитвате неразположения, вие се обаждате по телефона на вашия личен лекар. По симптомите, които имате, вашият личен лекар може да прецени дали има риск да сте заразени от коронавирус или не.

Ако има съмнения, вашето джипи се обажда на РЗИ или в болница. Оттам ще изпратят специализиран транспорт, който ще ви отведе в болницата.

Там ще бъдете подложени на тестове. Направените тестове могат да бъдат отрицателни или положителни.

Пациентите с положителни тестове подлежат на лечение. По лекарска преценка в зависимост от състоянието на болния, лечението може да се проведе вкъщи или в болницата.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.