Калин Терзийски за коронавируса: Всяко провокиране на страх е престъпление!

0
219

Калин Терзийски не смята, че постоянните изявления на ген. Мутафчийски и колегите му, колко страшна е ситуацията с коронавируса, имат полза върху хората, а напротив!

Писателят Калин Терзийски вижда като най-голям проблем в момента не върлуващия коронавирус, а страха от него. Именно това разкри той в социалната мрежа снощи.

Калин Терзийски
Калин Терзийски смята страха за по-опасен от коронавируса

Ето какво гласи посланието му във Фейсбук:

СТРАХЪТ Е ПО-ЛОШ ОТ ВСЯКА БОЛЕСТ!

Наистина е трудно да излезеш и да говориш срещу цялата надвиснала лавина от зловещания! Но – без да искам да подценявам никак опасностите, без да подценявам ничия сериозност – искам да кажа, че страхът е неизмеримо по-голяма опасност от всяка друга болест! И тук поговорки като „страх лозе пази“ не вършат работа. Страхът и последствията му могат да унищожат неизмеримо повече човешки животи. Страхът блокира всяка човешка сила и активност, той е убийствен и разрушителен. А цялата крайно мобилизирана система за въздействие сега нагнетява страха с наистина „невиждана досега ярост“. Това е добре – донякъде: да се сепнат безотговорните. Но когато тягостният, безнадежден страх се превърне в отчаяние и доведе масово хората до апатия и отрицание – а икономиките – до крах – всякакви вируси ще са просто смешни! Колкото и страшно да е всъщност – именно страхът е страшният, а не това, което го предизвиква! В този смисъл: Всяко провокиране на страх у другите би трябвало да се третира като престъпление!“



Вярно е, че COVID-19 понякога е смъртоносен, но насаждането на страх в обществото сякаш наистина не е полезно, защото в момента в България вирее някаква паника, което вреди на здравето на хората дори повече от вируса.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.