Тъпотията ще ни съсипе, парковете са пълни с хора!

0
310

Ива Екимова разкритикува остро поведението на много хора, които не си стоят у дома в дните, обявени от правителството за извънредно положение!

„Ден 8-и в изолация

Вярно е, че коронавирусът може да подмине изолантите, но тъпотията ще ни съсипе. Излишно е да повтарям това, което всички установихме, че парковете и градинките са пълни с хора, които си мислят, че тях няма да ги застигне! Пожелавам им го от цялото си сърце! Хиперамаркерите също са пълни! Нищо, че седят през два метра!

парк Ива Екимова
Все още има хора по парковете и Ива Екимова е бясна от този факт

Умолявам ви, хора, спазвайте мерките и мислете за тези, които не си седят вкъщи! Лекари, полицаи, служители на реда! Надявам се си давате сметка, че всяко пътуване, извън целите на работа, медицински грижи и спешност ги изправя пред решението да спазват закона или да се отнасят човешки…

Ясно е, че ще се ходи на козметик и фризьор някъде през септември. Опитвам се да подкрепям малкия бизнес в лицето на кварталните магазинчета за хранителни стоки. Това е чудесно! Оказа се, че не приемат картови плащания…. не, защото не работи постерминала. Няма да коментирам предстоящия икономически колапс за всички нас. Явно освен социално, психически и емоционално ще се наложи да се адаптираме и професионално.



Добрата новина е, че дигитализацията във всяка сфера се случва тук и сега. Да, навярно не всички ученици имат достъп до компютър и интернет, но това е казус, който институциите с подкрепата на бизнеса могат да решат много бързо. Очевидно заедно можем да купуваме апарати за обдишване, колко по-лесно ще е да се погрижим за образованието на децата ни! Позитивни са концертите, с които ни радват музиканти от цял свят!

Ще оцелеем, това е ясно! Нужни са ни малко сила, дисциплина и смирение! Истински вярвам, че оттук ще си тръгнем с поуки и мъдрост, които ще ни направят по-добри, отговорни и емпатийни! Останете си вкъщи, за Бога!“

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.