Проф. Филипов разкрива закодираната наука в Библията

0
1023

Проф. Филипов гостува в предаването „Без формат“ на ТВ Хасково. Заедно с Христина Котларска говорят за Библията и науката в нея

Проф. Филипов в студиото на „Без формат“

Проф. Лъчезар Филипов казва, че прави своите коментари на базата на физика и астрофизика. Защото той е професионалист в тези области.

Онова, което хората в древността са описали в Библията се базира на нещо, което са получили като информация.

Освен материалната среда съществува и т.нар. информационно поле.

В Библията има пасажи, които древният човек няма как сам да е знаел тази информация. Информацията е прекалено дълбока и научна. А хората в онези времена не са били така грамотни. Този вид знания се наричат още „ненаучни“.



Научните знания са свързани с експерименти, наблюдения, опит. Галилео Галилей е един от първите, който е започнал да развива науката посредством опити и наблюдения.

Хората писали Библията са получили тази информация наготово от информационното поле.

През 17-ти век по времето на Нютон и Декарт се прави ясно разделение между наука и религия. Науката е свързана с материята, а материята е отделена от духа.

През 21 век се случва обратният процес. Разбираме, че науката не може да работи без информационното поле. Т.е. материя и информационно поле са едно и също.

Библията е писана дълъг период от време. В нея е събрано познанието на човечеството. Преди да се появи писмеността, благодарение на която знанието се архивира, то е било предавано устно от учител на ученик. От старейшината на останалите посветени.

Дописванията в Библията са логично свързани. Без значение, че хората са живели в различни епохи.

В Библията има научни факти, социални и житейски случки. Това е опитът на човечеството.

Всеки човек има контакт с информационното поле. При някои е по-силен, при други е по-слаб. По време на сън, на медитация. Контактът е под формата на интуиция.

Проф. Филипов обяснява, че изкуственият интелект не може да надхвърли човешкия, заради интуицията. Изкуственият интелект не може да влиза в контакт с информационното поле.

Като физик и математик проф. Филипов е имал възможност да обследва архитектурата от древността до наши дни. Във всяка една епоха се наблюдава златното сечение. Хората са го използвали, без дори да са го разбирали и осъзнавали като формула. То се наблюдава в природата.

Науката едва сега разработва тази научна постановка. А древните откъде са я познавали? Била им е наложена по интуитивен път от информационното поле.

Още изключително интересни и непознати факти ще научите от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.