Стойчо Керев говори за безсмъртието и как може да бъде постигнато

0
708

Безсмъртието е един уникален феномен на човешката психология!

Стойчо Керев

Безсмъртието е един уникален феномен на човешката психология. Но в исторически план стремежът към безсмъртие не винаги е съществувал.

Българският топ журналист и продуцент Стойчо Керев и неговият гост ни запознават с една изключително важна и любопитна тема.

В студиото на „Новото познание“ гостува историкът доц. Веселина Вачкова.

Безсмъртието е един уникален феномен на човешката психология. Но в исторически план стремежът към безсмъртие не винаги е съществувал.



Единият контекст на безсмъртието е живот след смъртта.

Другият смисъл е въведен от тракийските жреци и се отнася до обезсмъртяването. Безсмъртни са боговете. Хората имат друг проблем – те живеят колкото им е отредено. След това отиват в царството на мъртвите. А царството на мъртвите е едно изключително неприятно място.

Тук по нашите географски ширини е царството на Хадес. Във Вавилон също са имали тяхно царство на мъртвите.

Модерният западноевропейски човек си представя безсмъртието като да живее много, много години на Земята. Вече са станали хиляди онези, които пожелали да бъдат замразени. И да бъдат размразени след години, когато науката открие методи на лечение на техните заболявания. По този начин те са пожелали да бъдат размразени и да продължат своето физическо съществуване тук.

Истинските вампири и енергийните вампири също търсят много дълъг живот на Земята. Но това не е безсмъртие.

Безсмъртието в християнството е възкресението при Второто пришествие. Тук идва един сериозен въпрос.

Един е починал на 20 години и е останал завинаги млад и красив. Друг издъхнал на  90 години. Отишъл си  грохнал и набръчкан.

Други смятат, че възкръсналите за вечен живот ще бъдат на 33 години като Иисус Христос. Но в онези времена, 33 години са били доста напреднала възраст.

В източната философия безсмъртието настъпва, когато човек напълно изчисти своята карма и спре безумието на прераждането.

В същото време има философия, която не отрича необходимостта от материята. Хората са наречени човекобогове.

Признаването на необходимостта от материята е пълно признаване смислеността на божието творение. Богът, който е създал физическият свят го е направил умишлено и този смисъл е велик. Наличието на материя е част от Космическия ред. Извън Космическия ред има само хаос.

Материалният свят има 4 равнища и те са описани от съвременната квантова физика.

Един от мистиците, познаващ тези закони бил Свети Франциск от Асизи. Църквата го приема и като светец, и като еретик.

Още непознати, интересни и полезни факти ще научите от видеото долу от въпросите на Стойчо Керев и от поясненията на доц. Веселина Вачкова.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.