Най-вкусната и хрупкава бяла риба на фурна (лесна топ рецепта)

0
453

Тази хрупкава бяла риба на фурна става разкошна вкусотия

хрупкава бяла риба
Лесна и много вкусна хрупкава бяла риба на фурна

Предлагаме ви рецептата за любимата ни лесна, бърза, вкусна и хрупкава бяла риба на фурна. Да знаете какво чудо е, веднага ще си я направите. Сигурни сме, че ще останете доволни.

Трябват ни четири филета от бяла риба, 4-5 сушени домати, които преди това сме накиснали в зехтин и отцедили, две лъжици горчица, половин чаша натрошени орехи, две лъжици ситно нарязан зелен лук, една трета чаша вода, три лъжици галета, три лъжици настърган кашкавал, лимон, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната на температура до 280 градуса. Взимаме си една тава и я покриваме с готварско фолио, а отгоре си нареждаме филетата от бяла риба.

Доматите си ги измиваме под течаща струя вода, а после ги смесваме в един кухненски робот заедно с горчицата, лука, орехите и черния пипер.



Започваме да ги разбиваме, докато се получи напълно хомогенна смес.

Прибавя се вода, за да може да си направим сместа гъста като майонеза. После с тази вече готова смес обилно си мажем филетата от бяла риба. А отгоре ги поръсваме също така обилно с галетата и с настъргания кашкавал.

Пъхаме ги да се пекат във фурната за около 15-20 минутки. Това е цялата “хамалогия” на ястието, което става забележително вкусно.

Пръстите ще си оближете и чиниите ще си ометете, при това за нула време.

Тази риба, направена по посочената рецепта, става истински деликатес.

Много хрупкава отвън и мека и вкусна отвътре, тя се харесва дори на хора, които принципно не си падат особено по риба и морски дарове. Знаем, че ще допадне и на вас.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.