Извънредно: Премиерът Борисов за коронавируса

0
194

Ситуацията с коронавируса изостри отношенията между хората. Но строгите мерки трябва да се спазват

Премиерът Борисов

За България все още няма такъв пик както е в Западна Европа.
Там връщат пациенти от лечебните заведения поради липса на места.

Получава се така, че местата в болницата определят кой ще живее и кой ще загине.

Строгите мерки до сега и в бъдеще имат за цел да ограничават контактите с много хора. За да се запази ниското ниво на заразени с коронавирус.

Много граждани не са доволни от тези рестрикции. Но здравето е най-важно.В момента, в който професорите от щабовете у нас кажат, че в продължение на поне 3 последователни дни се наблюдава понижаване броя на заразените с коронавируса, правителството ще отмени извънредното положение.

Няма 100% надеждни тестове в света. За момента само PCR-тестовете се приемат като най-сигурни. А на пазара има и фалшиви. Някои страни вече изгоряха с такива, каза Бойко Борисов.

Световните лаборатории разработват и ако се появят някакви на пазара, държавата ще ги купи. Без значение дали са скъпи.

По отношение на маските, премиерът Борисов казва, че за цигари 3,50 може. А за маска 3,50 няма.

За това е  поръчал да бъдат ушити 2,5 милиона маски. Те ще бъдат раздадени безплатно на населението.

Премиерът Борисов ще внесе предложение депутатските заплати да бъдат замразени. Като база да се вземат заплатите към декември 2019 г.

Депутатите от ПП ГЕРБ са дарили от предишните си заплати по 1000 лева. Сега обмислят решение да дарят 50% от заплатите си.

Това е знак на съпричастност и единство. Щом ще има ощетени, всички да бъдат.

Високата безработица е притеснителна. Бойко Борисов заварил преди години безработица 15-16%. Успял да я свали до 4%. Знае как се сваля безработица.

Вече излезе статия от американски учени. Според нея в страни, в които е правена БЦЖ ваксина, броят на заразените от коронавирус е малък.

През 40-те години на ХХ век у нас е започнала имунизация с БЦЖ. А от 1951 г. започва масовото й производство.

БЦЖ ваксината предизвиква образуването на антитела, които унищожават и някои видове рак. Все още не е 100% сигурно дали точно БЦЖ помага на организма да се бори с коронавируса. Но това е една медицинска хипотеза. А България спада в тази хипотеза.

Но ако не сте имунизирани с БЦЖ, не го правете. За да се изгради противотуберкулозен имунитет са необходими 36 месеца. Ако сега сложите тази ваксина, ще отслабите своя имунитет. И ставате потенциални пациенти с коронавирус.

Премиерът Борисов и ген. Мутафчийски заминават за Смолян. Фирма започва производството на защитни облекла. До сега били произвеждани само в Китай. Двамата ще инспектират производството.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.