Чудо: Черен щъркел долетя у нас (добра поличба е)

1
1807

От стари времена хората у нас и по света вярват, че белите животни и птици носят късмет. Но се оказа, че и всеки черен щъркел също носи добра поличба

Черен щъркел се появи у нас и е предвестник на добра поличба Сн: ФБ

Белият гълъб е символ на мира.

Бял жираф, бял тигър, бял лос, бял елен или лос, бяла сърна се приемат като носещи щастие и късмет.

У нас особено много се цени бялата лястовичка. Всеки иска да види бяла лястовица, за да има успех и късмет през годината.

Да си спомним преди две години как благородни българи полагаха грижи за измръзналите вън щъркели. Те пристигнаха от топлите страни. Тук ги свари зима и голям студ. Наложи се да получат човешка помощ в тяхното оцеляване.



Сафет Халид от с. Зарица в обл. Силистра прибра в топлата си стая няколко щъркела. Храни ги, докато вън живакът се покачи и рискът за техния живот изчезна.

Черните щъркели вече са огромна рядкост у нас.

Екологичните проблеми също оказват негативно влияние върху здравето и живота на черните щъркели. Техният брой е изключително малък. А интересът към тях огромен.

Те са защитени от Червената книга.

Всеки, който си позволи да убие или да препарира черен щъркел, носи наказателна отговорност и плаща солени глоби.

Същото се отнася ако бъдат пипани яйцата на черните щъркели.

Добрата новина за появилия се черен щъркел дойде от Велико Търново.

Той е забелязан да се разхожда във водите на Янтра. Долу в Асеновата махала, която остава под Царевец и на пътя за Арбанаси.

Репортер на boliarinews.bg заснел вестоносеца на доброто.

В момента цяла България има нужда от огромна надежда. Разразилият се коронавирус обърка живота на хиляди българи и на техните семейства.

Дано тази епидемия да премине възможно най-скоро и животът за всеки да се нормализира!  Не само за възрастните хора, но и за учениците, които продължават да учат онлайн, но не могат да бъдат под прекия личен контрол на преподавателите.

 

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Отделен вид са. Всяка пролет идват, но живеят по горите. Виждал съм двойки около Пловдив, Пазарджик, Асеновградско и Кърджали.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.