Експресна и уникално вкусна торта с кроасани и крем (стана хит)

0
15495

Тази торта с кроасани и крем е истинско бижу, а толкова лесно

торта с кроасани и крем
Най-лесната и вкусна домашна торта с кроасани и крем

Предлагаме ви рецептата за любимата ни торта с кроасани и крем. Скоростна, супер лесна, а толкова вкусна, че ще ядете и пръстите ще си оближете. Горещо ви я препоръчваме, защото е страхотна.

Трябва ни един готов блат, може да бъде и пандишпанов, два кроасана, 150 грама сух крем, един литър прясно мляко, 150 грама захар, 50 грама розтопено масло, 20 грама желатин.

За глазурата ни трябват 200 грама сладко според вашия вкус и личен избор, 100 грама сок от компот и 10 грама желатин.

Поставяме блатът във форма, която има подвижно дъно. След това сваряваме прясното мляко със захарта и в него добавяме крема, който е разстворен в малко вода.



Добавяме и разтопеното масло като отново бъркаме хубаво. След това се слагат и две пакетчета желатин – предварително разтворен на водна баня. Продължаваме да бъркаме крема.

Нарязваме кроасаните на парчета и го поставяме върху блата, а вече готовият крем го изсипваме върху кроасаните. Тортата я пъхаме в хладилника, за да се изстуди и стегне добре за 3-4 часа.

Самата глазура накрая правим като разредим сладкото и сока от компота, а към тях прибавим и разстворения на водна баня желатин.

Изсипваме глазурата върху крема и оставяме в хладилника, където е добре да престои за цялата нощ, за да стегне наистина хубаво.

Това е една икономична и много лесна торта с кроасани и крем, която обаче ще ви удиви с вкуса си, защото става наистина същинско кулинарно бижу.

Спокойно може да я предложите на гостите си, без да се притеснявате, че ще изглежда бързо направена или скромна. Вкусът й ще ги плени.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.