Кремена Станилова и Христина Котларска за духовността и коронавируса

0
435

Кремена Станилова гостува в предаването „Без формат“ на ТВ Хасково. Заедно с Христина Котларска дават полезни съвети за коронавируса

Кремена Станилова и Христина Котларска за коронавируса

Кремена Станилова е психотелесен психотерапевт.

Тя обяснява, че появата на коронавируса обърка плановете на много хора. Те се ядосват и се дразнят, че не могат да планират своето бъдеще.

Когато човек изпадне в кризисна ситуация, пред него се отварят две възможности. Адаптация или асимилация.

При адаптацията човек се приспособява и се пригажда към новото положение. При асимилация започва да търси начини как да избегне въпросното положение и да се избави от него.



Животът в някакво извънредно положение като настоящото предизвиква страдание и страх. Страх за това как ще оцелеем физически. Как ще оцелеем финансово.

До преди месец ние бяхме прекалено близо едни до други.  В момента сме принудени да спазваме определена дистанция помежду си.

Всяка религия е съвкупност от норми и правила. Те са записани в свещените книги. В различни митове и легенди. Религиите са свързани и с различни духовни водачи.

Духовността е свързана с мъдростта на всеки един човек, която носи вътре в себе си. Тя не се налага от външен източник.

Ситуацията с коронавируса у нас е изключително важна за всеки човек.

От нас не зависят много неща. Например колко души ще се разболеят и кога ще приключи извънредното положение.

Но от нас зависи да спазваме правилата и да се замислим за своя живот. Всеки човек да си даде сметка дали е бил доволен от своето съществувание до сега. И дали би искал да промени нещо.

Човек да се замисли той като едно социално същество по какъв начин допринася за добруването на нацията.

А в конкретния момент всеки да се замисли дали допуска лошите „вурисни“ новини да го атакуват или умее да не се поддава на тяхното влияние.

След като приключи епидемията от коронавируса, всички разбирания и придобивки, които не са устойчиви и съществени ще бъдат разрушени. Ще стане ясно какво е излишно в живота. Какво трябва да си отиде, за да може на негово място да дойде нещо ново.

Много хора са принудени в момента да живеят затворени в малки пространства. Това са малките жилища. След този престой хората ще научат много неща за тях и за техните близки, включително и за децата им.

Още интересни факти и полезни съвети ще научите от видеото долу от въпросите на Христина Котларска и от отговорите на Кремена Станилова.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.