COVID-19 взе 2 нови жертви у нас днес: Съболезнования на техните близки!

0
861

Към момента заразените с COVID-19  в България са 661 българи. Днес заразата отне живота на още двама души

2 нови жертви у нас на COVID-19. Съболезнования на всички техни близки!

Едната жертва е жена на 73 години.

Тя била настанена в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Пациентката имала диабет. Прекарала инсулт. Заради съпътстващите заболявания и слабата имунна система, коронавирусът лесно погуби живота й.

Втората жертва е мъж на 73 години. Пациентът страдал от проблеми със сърцето и артериална хипертония. Преди 8 дни човекът е настанен в  УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Подложен бил на интубация. Но за съжаление грижите на лекарите не можаха да удължат земните му дни.

Към 11 април 2020 г. от всички регистрирани с COVID-19, 371 е броят на мъжете, а жените са 290.От справката на Националния щаб става ясно колко са заразените българи по области.

В област Благоевград са 18. В Бургас пациентите са 26. Във Варна са 24, а във  Велико Търново – 9. Във Видин са само 2, както и във Враца  2 души.

В Габрово са 2. В Добрич и в Кърджали са по 12 човека. В Кюстендил са 15. В Ловеч също са 2. Но в  Монтана достигнаха до 18 души.

В Пазарджик станаха 14. В Перник са 8, а в Плевен станаха 9. В  Пловдив засега броят на заразените е 33 души.

В Русе са 5. В  Силистра са 2 души.  В Сливен са 11, а в Смолян – 17. В  София са най-много регистрираните българи –  395 човека. В Стара Загора станаха 15. В Хасково са 6, а в Шумен – 4.

От 00:00 часа на 12 април 2020 г. влиза в сила нова заповед на здравния министър. Според нея носенето на предпазни маски става абсолютно задължително за всички граждани. Заповедта е в сила до 26 април включително.

Носенето на маски е задължително, когато излизате извън вашите домове. Когато отивате да изхвърлите боклука, когато отивате до магазина.

Докато разхождате своя домашен любимец. Докато пътувате в обществения транспорт или в такси. Когато сте на работа.

Полицията ще следи за спазване на заповедта. Ако бъдете хванати без маска и това е вашето първо нарушение, ще ви съставят акт. Глобата е  от 300 до 1000 лева.

При повторно нарушение глобата скача от 1000 до 2000 лв.

Сутринта на редовния брифинг премиерът Борисов заяви, че ако нямате маска, трябва да носите шал на устата и на носа.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.