Електронната търговия постепенно взима надмощие над традиционната

0
305

Електронната търговия постепенно взима надмощие над традиционната

През последното десетилетие потребителите постоянно променят начина, по който пазаруват. Това принуждава търговците да се опитват да бъдат в крак с тенденциите и да променят начините на предлагане на стоките си. Клиентите търсят, сравняват и купуват както от физически магазини, така и от електронни.

Според SEO Web Design, агенция занимаваща се с изработка и оптимизация на онлайн магазини, независимо, дали искате да разширите своя бизнес или тепърва стартирате такъв, електронната търговия е една дългосрочна стратегия за печелене на постоянна клиентела.

elektronna-tyrgoviya

Какво представлява електронната търговия?

Електронната търговия обхваща всяка търговска транзакция, като включва прехвърляне на информация през интернет. Тя може да бъде в много и различни форми – уебсайт, мобилно приложение, социални мрежи и т.н.



Въпреки, че съществуват много начини за продажба онлайн, основното предимство е, че потребителите могат да купуват навсякъде и по всяко време. Няма значение дали са у дома на дивана, навън или на работа, те извършват покупката, без да посещават физически магазин.

Когато прочете следващият списък от предимства на онлайн търговията, ще разберете защо тя стои в основата на всеки бизнес.

Преодоляване на географските ограничения

Ако имате физически магазин, вие сте ограничени от географския район, който може да обслужвате. Електронната търговия предоставя възможност да продавате на клиенти по целия свят.

Продажбата в световен мащаб е голям подвиг, тъй като помага за изграждането на репутация, разширява експоненциално пазара и позволява да печелите много преди местните конкуренти.

Печелене на нови клиенти с видимост от търсачките

SEO оптимизацията на електронен магазин е един от най-добрите начини за повишаване на трафика и броя на посетителите му. Не е необичайно, клиентите да последват линк от резултатите в Google и да попаднат на вашата страница. Този допълнителен източник на трафик, може да бъде важен фактор за някои фирми. Оптимизирането на даден уебсайт е ключът към постигането на ефективни резултати и печеленето на клиенти.

По-малко разходи

Едно много важно предимство на електронната търговия е, че тя има по-ниски стартови разходи. Помещенията за магазини могат да струват много скъпо, наемите са високи. Освен това, те са обвързани с доста първоначални разходи като рекламни табели, дизайн, оборудване, инвентар и други. Те се налага да плащат и за персонал, който да работи и управлява мястото. Ако стартирате с електронен магазин, то ще избегнете тези големи инвестиции и ще имате възможността да изграждате бизнеса си последователно, след като сте увеличили продажбите.

Бързо откриване на желания продукт

електронна търговия

Докато в обикновения магазин, хората трябва да се лутат из редовете, за да намерят желаната стока, в електронната страница това може да стане само чрез полето за търсене. Някои уебсайтове дори „помнят“ предпочитанията на клиентите и списъците им за пазаруване, за да улеснят следваща покупка.

Предоставяне на полезна информация

Във физическия магазин има ограничения за количеството информация, която може да бъде показана на посетителите. Би било трудно и непосилно за служителите да обърнат специално внимание на всеки един клиент поотделно. Уебсайтовете за електронна търговия могат да предоставят изобилие от допълнителна информация, която да бъде леснодостъпна за потребителите. Това става, чрез добавянето на изчерпателни описания на продуктите, статии, правене на видеоклипове и т. н. По този начин освен, че ще задържите вниманието на клиентите, ще увеличите и трафика към вашия уебсайт.

Онлайн магазинът работи 24/7/365

Уебсайтовете могат да работят през цялото време. От гледна точка на търговеца – това увеличава броя на поръчките. От гледна точка на клиента – магазин, който е „винаги отворен“, е по-удобен.

Помислете за хората, които не работят с традиционното работно време или са твърде заети, за да ходят по магазините. Електронната търговия ви позволява да привлечете онези, които не разполагат с много лично време. За да може клиентът да поръча през нощта, не е необходимо да има служители, работещи нощна смяна. Всичко, което е нужно да направите, е да автоматизирате системите си за поръчки, така че потребителите да получават имейл за потвърждение.

Използването на цифрови канали непрекъснато се увеличава, а купувачите търсят все повече стоки и услуги в интернет. Клиентите са онлайн поради различни причини – за да сравняват цените, да сравняват различни марки, да търсят отзиви на клиенти и други. Единственият начин да сте сигурни, че потенциалните купувачи ще намерят вашите продукти, е да имате онлайн присъствие. Дори само, ако искат да проверят работното време или местоположението на магазина ви, важно е да намерят лесно информацията, която търсят.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.