Слава на Бога! И тази година великото чудо се случи (+видео)

0
620

И тази година Господ не ни забрави! Благодатният  огън слезе при нас грешните. Това Божие чудо показва, че през следващите 12 месеца нашия свят ще го има

Благодатният огън слезе от Рая при нас

Благодарение на Горан Благоев и на предаването “Вяра и общество” и тази година  станахме свидетели на едно от най-великите чудеса на света.

Според древните писания, ако се случи Благодатният огън да не слезе от Рая, това ще означава, че краят на човечеството е настъпил.

Щом благодатният огън пристигне при нас, това е гаранция, че през следващите 12 месеца човечеството ще го има.

Днес в 13:50 часа българско време слезе Благодатният огън на Божи Гроб. На това място през 33-та година е бил разпънат, погребан и след това възкръснал Спасителят Христос. Църквата е построена от Света Елена (21 май).



„Слава, слава на Твоето велико дълготърпение, Господи! Сподоби ни да посрещнем преславното Ти Възкресение!“, написаха в dobrotoliubie.com.

Имаше вярващи, които бяха притеснени дали тази година Благодатният огън ще слезе при нас.

Заради пандемията от коронавируса през 2020 г. вярващи не бяха допуснати в храма на Божи гроб.

Никога до сега църквата не е била толкова празна и в същото време толкова величествена.

Духовниците спазиха изискванията на Световната здравна организация. Те носеха предпазни маски на лицата си.

Но тяхното вълнение се усещаше. И когато Благодатният огън се появи от Рая, вълнението екзалтира. Не пропускайте видеото долу.

Няколко държави изпратиха свои делегации, за да вземат от Благодатният огън.  Гърция е сред тях. България в началото също беше решила да изпрати правителствения самолет. Но след това правителството и Светият синод се отказаха.

Гърция и другите държави получиха Благодатния огън в правителствените самолети. Те не бяха слизали в Йерусалим и не участваха в богослужението там.

България няма да получи от гръцкия Благодатен огън. В България ще бъде използван Благодатният огън от 2019 г. Част от него се пази в Светия синод. А друга част беше раздадена по всички епархии.

По-важното е, че Господ не ни изостави в този наистина критичен и труден момент. Както каза британската кралица Елизабет Втора в специалното си обръщение. Тази година Великден ни е нужен много повече от когато и да било. И е напълно права!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.