Записи от охранителните камери показват трагичния край на Милен Цветков

0
426

Бруталната катастрофа, в която беше убит Милен Цветков потресе цяла България. И понеже той беше публична личност, дано да се вземат мерки против такива безобразия на пътя

Автомобилът на Милен Цветков
В интернет се появиха два типа видеа с катастрофата.

От едните в заден план се виждат автомобилите, които прилежно изчакват светофара. На другите се вижда пешеходната пътека в преден план.

Но и от двата ракурса ясно е заснето как джипът връхлита автомобила на Милен Цветков с бясна скорост и го повлича напред.

Затова задната му част е толкова намачкана. Мощният джип изтласкал колата на журналиста поне 50 и повече метра напред.

Интересен е и друг факт.

Мястото на трагедията е двулентов път в едната и в другата посока.



На видеото се вижда как автомобилът на Милен Цветков пристига първи и паркира пред пешеходната пътека. След него пристига друг автомобил (прилича на такси). Той застава в другата лента.

След тях идва и трета кола. Тя не спира зад журналиста, а в другата лента. Ако беше застанала зад Милен Цветков, щеше да бъде пометена от дрогирания водач на джипа. И двата автомобила щяха да връхлетят върху Милен.

От видеото в преден план е заснето как това време през пешеходната пътека  пресичат граждани. Те са имали огромен късмет, че бързо минават напред и на се били блъснати от двете превозни средства.

Хората, станали свидетели на случката са изживели огромен ужас. Независимо, че цялата драма се разиграва за броени секунди.

Днес излезе докладът от Съдебна медицина.

Според него журналистът е получил страшни травми, които категорично се предизвикали неговата гибел.

Едната е разкъсване на аортата. Получил се е сериозен вътрешен кръвоизлив.

Има чупени ребра (от 3-то до 11-то). Те се врязали в белите дробове и причинили огромна травма със сериозни разкъсвания.

Получил е и сътресение на мозъка. При това положение не е имал никакви шансове да бъде спасен.

По повод на коментари, че линейката пристигнала късно, от Спешна помощ са казали на Дарик, че медиците дошли за 5 минути на местопроизшествието. Милен вече бил в кома.

Майката на дрогирания 22-годишен водач беше задържана в МВР за 24 часа.

Пусната е под гаранция от 100 000 лева.

В момента икономическа полиция прави одит на фирмата, на чието име е регистриран джипът убиец. Оказало, че фирмата не е представяла отчети пред властите и не е плащала данъци, защото не развива дейност. В същото време е придобила актив, при това за такава висока сума.

Майката е съдружник и във Винпром „Карнобат“. Неин съдружник е оставеният в ареста Миньо Стайков. По нареждане на главния прокурор Гешев досъдебното производство се извършва под надзора на Върховна прокуратура.

*****

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.