Троен празник в британското кралско семейство, 2 дни след РД на Кралицата

0
295

На 21 април 2020 г. кралица Елизабет Втора навърши 94 години. Два дни по-късно британското кралско семейство отпразнува троен празник

Троен празник в британското кралско семейство днес

На 23 април е роден малкият принц Луи, който е третото дете на принц Уилям и на херцогиня Кейт. Днес той навърши 2 годинки.

В Англия и в страните от Общността на нациите днес почитат Свети Георги.

Свети Георги е закрилник на Англия. Неговият кръст е изобразен на британското знаме. Останалите два кръста са на Свети Андрей Първозвани и на Свети Патрик.

По тази причина днес имен празнува малкият принц Джордж. Първородният син на принц Уилям и на херцогиня Кейт.



Третият повод за празник в британското кралско семейство е рожденият ден на лейди Габриела Уиндзор. Лейди Габриела е дъщеря на принц Майкъл от Кент, братовчед на британската кралица. Днес благородничката навърши 39 години.

Заради извънредното положение и в Англия, никой от горецитираните не празнува своя празник както друг път.

Кралицата получи поздравления през социалните мрежи и по телефона. Принц Джордж и принц Луи празнуваха с техните родители и с малката принцеса Шарлът. С тях е била и бавачката, която се грижи за тримата.

Лейди Габриела Уиндзор сключи брак на 18 май 2019 г. Тя отпразнува рождения си ден само с  нейния съпруг Томас Кингс.

Извънредното положение от коронавируса отложи сватба в британския кралски двор.

През май внучката на Кралицата принцеса Беатрис трябваше да се венчае за нейния годеник Едоардо Мапели Моци. Принцесата е дъщеря на принц Андрю и на Сара Фъргюсън.

Когато кризата с коронавуриса тръгна, в Англия се заговори, че роднините на Едоардо няма да пътуват до Острова за неговата сватба. В началото под карантина бяха поставени само Китай и Италия. Но след като пандемията обхвана целия свят, принцеса Беатрис и Едоардо пуснаха съобщение, че ще се венчаят, когато всичко приключи.

Около коледните празници на 2019 г. племенницата на принцеса Даяна се сгоди.

Лейди Кити Спенсър стана годеница на предприемач милионер от Южна Африка. Той е с еврейски произход и е два пъти по-възрастен от 29-годишната първа братовчедка на принцовете Уилям и Хари.

В началото на тази година светските новини оповестиха годежа, но за сватба не се казваше още нищо. Коментираха само, че за да сключи брак със своя годеник лейди Кити Спенсър трябва да смени своята религия. Да се откаже от англиканската църква и да приеме юдаизма. Двойката и да е имала намерение да се венчае през тази пролет, плановете й са били провалени от световната пандемия.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.