Как жена на 50 г. да живее с 252 лв. пенсия и 490 лв. за лекарства?

0
510

Онкоболните в България са подложени на истинска репресия, тъй като лекарствата им струват повече от доходите. Това накара Аделина Бенакиева да избухне в мрежата и да попита много неудобни за властта неща!

„Този пост е просто информативен.

Хей тъй, тихомълком… се оказва, че рязко някои лекарства са отпаднали от списъците на медикаменти които се заплащат по НЗОК. Предимно за редките болести. Тези болести за които държавата не осигурява нищо, не осигурява и ентерални протеинови храни, просто защото няма клинични пътеки. Сега и лекарства.

Аделина Бенакиева
Аделина Бенакиева е бясна на държавата

Понеже съм леко бясна, та за сега кротко търся отговор: КАК се очаква да живее една жена на 50г с 280лв( редактирано-252 лв)пенсия и 490 лв за лекарства?

Да не коментираме ФАКТА, че същата жена бе принудена да заплати 135 лв тест за вируса, за да може да и бъдат направени други изследвания свързани с тежки заболявания- това се случва във болницата в Плевен.



Ако случайно някой журналист иска да попита щаба- Павлина Григорова е жената за която пиша.
Павлина подготвя и днес ще пусне жалба и пост с цитирани медикаменти и диагнози“ – пише Ади във Фейсбук, без редакторска намеса.

Самата Аделина Бенакиева претърпя много тежко заболяване. Тя имаше рак на дебелото черво, но успя да се пребори и е в ремисия от няколко години.

Припомняме, че тя нашумя през лятото на 2015 г., когато се включи в приключението, наречено „Биг Брадър“. Главната й цел тогава беше да спечели пари за лечението си. В крайна сметка спечели Никита Джонсън, както феновете на предаването сигурно добре помнят.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.