Историята на човека с най-големия късмет в света

3
444

Вече повече от половин век хърватинът Фран Селак е може би човекът с най-големия късмет в целия свят

Любопитната му история започва с едно пътуване с влак от Сараево до Дубровник през далечната 1962 година и един ужасен инцидент – влакът дерайлира, а жертвите на катастрофата са десетки, но самият Фран обаче като по чудо остава жив и е сред малцината оцелели, отървавайки се само със счупена ръка.

Година по-късно необикновеният му късмет отново се проявява, този път по време на самолетен полет, когато двигателите внезапно отказват да работят. В създалата се суматоха, докато самолетът губи височина, един от люковете се отваря и Фран е засмукан от мощен въздушен вихър, но чудодейно се приземява невредим върху купа сено, докато самолетът се разбива заедно с екипажа и всичките си пасажери.

късмет
Вече повече от половин век хърватинът Фран Селак е може би човекът с най-големия късмет в целия свят

През 1965 година хърватинът отново e спасен от невероятния си късмет, след като пада от мост в автобуса, с който пътува, а четирима от пътниците загиват.

През 1970 година той преживява пътен инцидент с личния си автомобил, чийто двигател изненадващо се възпламенява, но в последния момент успява да скочи, броени секунди преди возилото му да се взриви.



През 1973 година новият му автомобил отново се запалва, но Фран е само леко обгорен.

През 1995 година той е блъснат от автобус, но и този път съдбата се оказва благосклонна към него.

През 1996 година автомобилът му е бутнат в 100-метрова пропаст от тежкотоварен камион, но Фран се спасява, скачайки буквално в последната секунда от летящото возило.

2003 година се оказва една от най-щастливите в живота на човека с най-големия късмет в света, след като той изненадващо печели от лотарията 1 млн. долара, които щедро раздава на близки и приятели.

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Tova ne e prosto kasmet, a borbata mejdu 2 nevidimi sili
    Diavola iska da go pogubi, a Bog go spasiava za da moje Fran da se zapoznae s nego i da bade spasen za vechen jivot
    Potarsi zarkvata na adventistite ot sedmia den

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.