Стойчо Керев разплита една от най-необикновените и най-коментирани световни загадки

0
869

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост ни отнасят към океана. Бермудският триъгълник е една от най-великите световни загадки

Стойчо Керев

В студиото на „Новото познание“ гостува астрофизикът проф. Филипов.

Проф. Филипов казва, че Бермудският триъгълник е една специална аномална зона.

Първите записки за аномалии в Бермудския триъгълник датират от времето на Христофор Колумб. Докато минавал с кораб, Христофор Колумб забелязал необикновена светлина. Описал я и тези записки са оцелели до наши дни.

На по-късен етап има записки за проблеми с кораби. В някои от тях е записано, че корабите потъвали. В други, че екипажът изчезвал, а корабите били откривани празни.



Последният случай е от 2015 г.

Модерна яхта плавала в тази част. Имало купон по някакъв случай. На палубата били 35 души. Първо е загубена връзката с екипажа. А след 3-4 дни яхтата е открита, но без нито един от хората, които били на нея.

С развитие на авиацията е установено, че при много самолети е имало навигационни проблеми, докато преминавали над или около Бермудския триъгълник.

Още един любопитен факт.

През годините много експедиции са ходили на място в търсене на решение на загадката.

Докато учените (от САЩ, Русия, Япония и други страни) са там, нищо странно не се случва. Експедициите се прибират и аномалиите отново стават реалност.

Мнението на учените.

Световната наука счита, че това място се появява вълна убиец. Вълната убиец отдавна е предмет на изследване от световната океанология.

Това не е цунами. Единични вълни се появяват в океана. Височината им е поне 10-етажна сграда. Движи се самостоятелно. Никой не може да каже каква е причината една такава вълна да се образува. Няма съпътстващи природни катаклизми, които да я породят.

Втората вероятна причина е появата на газ в зоната на Бермудския триъгълник.

Ако от дъното излиза газ към повърхността, се образува пяна. Тази пяна може да повлече различни обекти към дъното.

Част от дъното на Бермудския триъгълник е било изследвано. Намерени са останки от постройки и от някакъв град. Има и пирамиди.

С развитието на авиацията започват да се явяват друг тип аномалии.

Апаратурата блокира, компасите започват да се въртят хаотично.

Учените започват да търсят какво от дъното на океана взаимодейства с магнитосферата на Земята, за да се получават тези аномалии. Вероятно това са пирамидите на дъното.

Пирамиди има по цялото земно кълбо и те се намират все на места с аномално действие.

От изследвания на пирамидите в Египет и в Мексико, става ясно, че те имат енергетични излъчвания.

Пилоти, които са успели да оцелеят, разказват, че пред тях внезапно и неочаквано се появява мъгла. От ясното небе излиза мъгла.

Там се създава и изключително силен ултразвук. Все още не е ясно откъде се появява този ултразвук и по какъв начин влияе върху психиката на хората.

Открити са вече и т.нар. подводни НЛО-та. Американците са наблюдавали летяща чиния с дължина 150 метра, която излязла от дълбините на океана.

Още непознати и интересни факти ще научите от видеото долу. От въпросите на Стойчо Керев и от обясненията на проф. Филипов.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.