Ето му я цаката на най-майсторския боб с бекон (страшна вкусотия)

0
263

Този боб с бекон става повече от вкусен, всички го обичат

боб с бекон
Уникален става този домашен боб с бекон, опитайте го

Предлагаме ви рецептата за най-майсторския, вкусен и лесен боб с бекон, в който ще се влюбите. Толкова апетитен става, а и е една типично родна вкусотия, която всички обичат.

Трябват ни две чаши зрял боб, 200 грама пушен бекон, една глава лук, една чашка с доматен сок, един морков, един пащърнак, една малка глава целина, сол на вкус, една лъжичка със сух джоджен.

Първо трябва да си поставим боба в една тенджерка и да му налеем необходимото количество вода. Похлупваме тенджерата и я поставяме на загрятия котлон.

Оставяме бобът да се вари за около 30-40 минутки, а после му изхвърляме водата и наливаме нова. Отново поставяме тенджерката на котлона.



През това време си измиваме, почистваме и нарязваме зеленчуците. А после ги мятаме при боба в съда. Посоляваме си ястието на вкус и пак похлупваме тенджерата.

Оставяме да се вари спокойно за още около половин час, а след това отхлупваме, за да поставим вътре нарязания на кубчета бекон и доматения сок.

За пореден път похлупваме и варим отново 30-ина минутки, но този път на вече по-слаб огън. Щом бобът е вече съвсем готов и напълно сварен, изключваме котлона и поръсваме тази вкусотия със сухия джоджен.

Поднасяме го на трапезата, докато е още топъл-топъл и не ни трябва нищо друго, освен един мекичък и топъл хляб. Да видите какво чудо става този боб с бекон – направо пръстите да си оближе човек.

Лесно, евтино и най-вече зверски апетитно. А и няма човек в България, който да не оцени качествата на това дългогодишно и традиционно ястие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.