Настъпва вълшебна нощ: Вашите желания и мечти ще се сбъднат

0
659

Още една нощ, в която трябва да гледате към приказното небе. Да си намислите желания и да си ги пожелаете

Настъпва вълшебна нощ, в която вашите  желания ще се сбъднат

С едно малко уточнение.

До сега трябваше да гледате небето през нощта между 23 и 24 часа.

Този път чудото ще се случи малко по-късно. Рано призори на 5 май, между 3 и 4 часа сутринта. Тогава ще бъде пикът на метеорния поток, наречен Ета Аквариди.

Падащите звезди Ета Аквариди се появяват на небосклона от 19 април 2020 г. до 28 май 2020 г.Но техният пик ще бъде рано сутринта на 5 май. Според НАСА през небето ще прелитат между 45 и 55 падащи звезди. Тяхната скорост на движение е 67 километра в секунда.

По тази причина астрономите съветват да не се лишавате от чудната гледка, която небесните тела ще ви поднесат. Дори и да нямате конкретни желания за сбъдване.

Но пък малко хора смятат, че получават от живота точно онова, което искат по начина, по който го желаят. Вероятно и при вас е така.

Източник на предстоящия метеорен поток е Халеевата комета.  Когато пресече орбиталния път на Земята, нейните отломки изгарят в атмосферата.

Халеевата комета и Земята пресичат своите пътища два пъти годишно. Първият път е през периода април-май. А вторият път е през месец октомври.

През октомври миналата година наблюдавахме танца на “Ориониди”-те. И тогава имахте повод да си мислите желания, които да ви се сбъднат.

Ако тогавашните ви желания са станали реалност, имате шанс да си намислите други.

Ако тогава не са се реализирали, сега трябва да опитате отново. Дано времето за тях да е настъпило.

Има старо поверие, според което всяка падаща звезда отнася нечие послание към Всевишния. Възползвайте се и вие от древната мъдрост.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.