Има защо да се нарича майсторска баница (няма втора такава)

0
506

Тази майсторска баница става нещо вълшебно, няма равна

майсторска баница
Ако знаете втора такава майсторска баница, молим споделете

Предлагаме ви рецептата за майсторска баница, която съвсем заслужено си носи името. Друга като нея няма да намерите и ви гарантираме, че ще си оближете пръстите.

Трябват ни кори за баница, 500 грама заквасена сметана, пет яйца, 500 грама пилешко филе, 400 грама гъби, 200 грама кашкавал, 200 грама топено сирене, сто грама олио, риган, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си разбием в една по-дълбока купа сметаната заедно с яйцата.

Взимаме си отделно един тиган и в него си запържваме подсушеното и нарязано на малки кубчета пилешко месо, заедно със ситно нарязаните гъби.



Добавяме си после към тях ригана, черния пипер и сол на вкус. Взимаме си една тавичка и намазняваме дъното й с олио. После го покриваме с две от корите за баница.

Поръсваме корите последователно – първо с яйчената смес, а после и с плънката от месцето и гъбите. Върху тях слагаме малко от топеното сирене и после още две от корите за баница.

Върху новите две кори повтаряме същото действие – първо слагаме от яйчената смес, а после от месната и малко от топеното сирене. Караме така, докато не свършат всички кори и плънката.

Оставяме си обаче последните две кори, за да покрием с тях баницата. Поръсваме я отгоре с малко водичка и я пъхаме да се пече във фурната. Тя трябва да е предварително загрята на температура от 200 градуса.

Малко преди да я извадим от печката, поръсваме вече готовата баница с настъргания кашкавал и връщаме да се допече за по-малко от десетина минутки във фурната.

Какво да ви кажем – невероятно нещо става. Такава баница и в кралските палати няма да откриете.

Съветваме ви да я опитате при пръв удобен случай, защото не само ще я харесате, ами и ще виете от кеф.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.