Мигрена и коронавирус: Има ли връзка между тях в условията на пандемия?

0
289

Все още световните статистики са оскъдни откъм информация. Но вече се заговори, че откакто се появи коронавирусът, има повече хора с оплаквания тип мигрена

Все още се счита, че връзката между мигрена и коронавирус е косвена
За сега не е отчетена пряка връзка между заразата Covid-19 и мигрена.

Той атакува белите дробове. Утежнява работата на сърцето и на сърдечно-съдовата система. Има пациенти, които са загубили своето обоняние.

Мигрената се обостря заради стреса.

Covid-19 причини огромен стрес на много хора в различни направления. Заради самите ограничения. Заради неходенето на работа. Невъзможността да се влиза в пряк контакт с близки приятели и роднини. Задължението да се спазва социална дистанция и изолация. Заради финансовите ограничения. Неходенето на училище.

До преди да се появи пандемията с коронавируса, хората постъпваха по 2 начина при мигрена.

Едните ходеха на лекар, за да получат адекватно лечение. Други се самолекуваха посредством научната литература, билкови рецепти, хомеопатия и съвети на аптекарите. Търсеха лекар само ако наложеното от тях самолечение не дава положителен резултат.

В условията на коронавирус много хора се питат дали е редно да ходят на лекар. Или е по-добре да се консултират по телефона.



По принцип вече и у нас посещенията при специалисти са позволени. Но все още има хора, които се страхуват да посещават поликлиниките, да на се заразят с коронавирус.

Немски лекари съветват да търсите лекарска помощ не само по телефона, но и чрез видеовръзка.

Видеовръзката е много по-добър вариант, защото лекарят има възможност да ви види и по вашия външен вид да реши какво лечение да ви назначи.

В Германия от 2018 г. се прилага нов метод за лечение на мигрена.

Поставя се инжекция. Наричат го още „ваксинация против мигрена“.

На пациент с доказана мигрена се инжектират антитела. Терапията се провежда 3 пъти. Може да бъде в рамките на 3 месеца – 3 инжекции. Може да бъде в рамките на 9 месеца – по 1 инжекция на всеки 3 месеца.

Пациентите, които се подлагат на тази терапия изпитват страх. Дали тези антитела ще позволят на организма да се разболее от  Covid-19? Или ще повишат имунната система и техният организъм ще остане много по-устойчив на новия опасен вирус.

Лекарите все още нямат точен отговор на въпроса, писа немската преса.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.