Имало ли е тайна нацистка база на Антарктида?

0
445

Любителите на конспирации вярват, че нацистите осъществяват през 30-те и 40-те години на XX в. редица научни експедиции до различни точки на света, в това число и до Антарктида

Твърди се, че през 1938 – 1939 година две такива експедиции достигат Антарктида, където се провеждат различни изследвания, а впоследствие натам се отправят и множество подводници на Третия райх. През следващите пет години постепенно е построена тайната нацистка база „Нова Швабия“, към която по-късно са насочени учени, политици, летци, младежи от организацията „Хитлерюгенд“ и голям брой концлагеристи.

антарктида
Любителите на конспирации вярват, че нацистите осъществяват през 30-те и 40-те години на XX в. редица научни експедиции до различни точки на света, в това число и до Антарктида

Към Антарктида се отправят също така и подводници от клас „U“, включително и свръхсекретното съединение „Конвоят на Фюрера“, с които в края на Втората световна война са транспортирани някакви мистериозни пътници и товар, като се предполага, че самият Хитлер и членове на висшето нацистко ръководство успяват да се спасят по този начин.

В края на 1946 година американският адмирал Ричард Бърд се отправя към Антарктида, придружен от 13 кораба, 25 самолета и вертолета, един самолетоносач и 4 хил. души. Тайната задача на операцията „Висок скок“ е унищожението на „Нова Швабия“, но малко по-късно ескадрата изненадващо се завръща в САЩ, като се твърди, че един кораб, четири самолета и десетки войници са унищожени в резултат на неочаквана съпротива, появила се изненадващо на Антарктида, без обаче да става ясно какво по-точно се е случило там.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.