Легенди се носят за вкуса на спагети ала Каварна (топ рецепта)

0
511

Тези спагети ала Каварна не са с морски дарове, харесват се на всеки

спагети ала Каварна
Уникални са тези спагети ала Каварна, препоръчваме ви ги горещо

Предлагаме ви рецептата за спагети ала Каварна, или рок спагети, както още ги наричат в града. За тези, които не обичат морски дарове ще кажем, че такива вътре няма. И сме сигурни, че ще си оближете пръстите.

Трябват ни един пакет спагети, 200 грама кашкавал, три домата, един морков, половин глава лук, 250 грама пушено пилешко филе, две скилидки чесън, сол на вкус, чубрица, четири лъжици доматен сос „Ънкълбенс“ или друг по ваш избор, две лъжици зехтин.

Първо попарваме и обелваме доматите, а после ги нарязваме на ситни кубчета. Чесъна и лука ги кълцаме на ситно и ги задушаваме в зехтина.

Прибавяме после към тях и ситно нарязаните морков и пушено пилешко филе като разбъркваме хубаво всичко това.



Посоляваме и прибавяме и доматите. Сосът се оставя да поври малко, за да се изпари наполовина течността от доматите, а морковът да поомекне.

След това чак се добавя и готовия сос „Ънкълбенс“ или друг по избор като се подправя с чубрицата. Докато чакаме сосът да покъкри на бавен огън, си сваряваме и спагетите.

Щом спагетите са вече готови, слагаме ги в тавичка и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме ги после леко във фурната, за да се разтопи кашкавалът, не повече.

Накрая трябва само да ги извадим, да ги сложим в чиниите и да ги залеем обилно с готовия сос. Тази рецепта е невероятно вкусна и си е патент на рокаджийската Каварна.

Дори и да не си падате по пози вид музика обаче, спагетите със сигурност ще ви допаднат. Защото просто оставяне нямат.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.