Световни учени: Covid-19 не поразява само белите дробове (вижте кои още органи са уязвими)

0
510

Заразените и жертвите на Covid-19 стават все повече. Учените работят активно за създаване на ваксини и други лекарства

Немски учени от Хамбург откриха, че Covid-19 атакува не само белите дробове. Но също така сърцето, бъбреците, стомаха, мозъка

Според най-първите научни открития, Covid-19 атакува белите дробове.

Затова повечето пациенти, които починаха от коронавирус бяха сложени на респиратори. Защото белите им дробове отказваха да функционират.

Преди дни излезе задълбочено изследване на учени и микробиолози от Хамбург в Университетската клиника “Епендорф”. Според него Covid-19 атакува много други органи, освен белите дробове.

Той поразява бъбреците, черния дроб, сърцето, стомаха, мозъка, писа dw.com.Лекари и микробиолози се позовават на резултатите от направените аутопсии на починали хора по време на пандемията.

Наистина, най-висока концентрация на Covid-19 са открили в белите дробове и в дихателната система на починалите.

В по-малки количества са открити в бъбреците, черния дроб, сърцето, стомаха, мозъка.

Резултатите от изследването са изключително важни и показателни.

Ръководителят на изследването проф. Тобиас Хубер казва, че лекарите трябва да обръщат внимание и на останалите органи и системи в организма на техните пациенти.

Водещи кардиолози и от България, включително проф. Генчо Начев коментираха, че когато белите дробове бъдат увредени, сърцето и сърдечно-съдовата система стават уязвими.

Когато човек не може да диша нормално, работата на сърцето се утежнява. Ако не бъдат взети навременни мерки, пациентът може да получи инфаркт.

Изследването дава отговор на лекарите защо през последните седмици доста пациенти са имали проблеми с бъбреците. И по-точно са получили бъбречна недостатъчност.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.