Не подарявайте тези подаръци: Те носят лош късмет

0
306

Когато подаряваме подаръци, ние се стремим да доставим радост на другия човек. Но не всеки подарък носи положителен заряд

Не избирайте подаръци, които биха донесли лош късмет

Изборът на подарък и неговият вид зависи за кого точно го купувате.

Дали става дума за вашите родители, деца и съпруг/а. За роднини, за съседи, за приятели, за колеги или за хора, с които не сте така близки.

Ако подаряване чанта или портмоне, задължително трябва да сложите паричка вътре. Може да е монета от 1 или от 2 лева. Може да бъде някаква банкнота. По този начин те винаги ще бъдат пълни.

Не е добре да се подарява часовник. Някои го приемат като отмерване на живота. Или  като очакване на края.



Същото се отнася и за календари. Календари се подаряват между бизнес партньори, но те целят рекламно представяне. На календарите е отпечатано логото на фирмата. И вървят много често в комплект с химикалки и тефтери.

Приема се, че гребен и огледало носят лош късмет. Същото се отнася за голямо стенно огледало за коридора, хола или за банята. А по принцип голямо огледало в спалнята също не се препоръчва от специалистите по фън шуй.

Свещи също не трябва да подарявате. Дори и ароматни. Но ако вие организирате вечеря, задължително е да имате свещник или по-малки свещи. Тяхната светлина придава по-уютна обстановка. Също така и запалената ароматна свещ внася комфорт в помещението.

Чадър също не се препоръчва. Приема се, че не носи добър късмет. Можете да купите чадър само на близък човек ако знаете, че неговият вече се е повредил. Или за член на семейството, който има нужда от друг чадър. Например, някой има малък сгъваем, но вятърът го огъва и той се нуждае от голям и здрав чадър. Тогава можете да купите и да съчетаете необходимостта с подаръка.

Подаряването на обувки е аналогично като чадъра. Ако вие по принцип купите обувки за някого, се приема, че може да се отдалечи от вас. Затова вземайте само за вашите деца или за вашите партньори, когато знаете, че имат нужда от нов чифт. Или ако пътувате зад граница и там попаднете на подходящи обувки с приемливи цени. Но пак само за близки хора.

Казват, че ако подарите ръкавици на ваш познат човек, приятел или колега, отношенията ви ще се разпаднат.

Но не е проблем да купите за Коледа комплект шапка, шал и ръкавички за вашите деца с коледни мотиви. Или за вашите родители, или за вашата половинка.

Много често за семеен юбилей, за сватба, за нов дом и други се купуват големи сервизи от порцелан, стъкло, керамика. Въпреки, че у нас тази традиция се поддържа, казват, че не е добре да се прави. Защото това са чупливи предмети. И ако бъдат счупени, вашите отношения ще се изгубят.

Затова е по-добре да вземете нещо, което не се троши лесно. Може да е по-малък или по-голям електроуред. Завивки. Масичка на колелца за сервиране. Глобус, който се използва за барче. Половината от него се вдига и вътре е оформено място за бутилки и за чаши.

Цветовете също са важни. Не подарявайте в предмети в черен цвят. Това е свързано с мъка, със скръб, с траур. Не вземайте и в червено. Защото освен смелост, червеният цвят е израз на гняв и на агресия, писаха в az-jenata.bg.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.