Аида Марковска и Христина Котларска за името и неговото влияние върху съдбата на всеки човек

0
454

Не случайно всеки човек си има име. Аида Марковска и Христина Котларска обясняват как името предопределя човешката съдба

Аида Марковска Христина Котларска

Този интересен и полезен разговор се провежда в студиото на „Без формат“ на ТВ Хасково.

Както знаем от нумерологията и от астрологията, датата на раждане тълкува каква ще бъде съдбата на един човек.   С каква енергия се е родил, с какви качества и способности и какво ще може да постигне в този живот.

Името също е важно. То дава насока на живота. Като превод на името, като негово значение и като цифрово изражение. Всяка буква от името съответства на число и сборът от тях представя съдбата на човека.

В миналото нашите предци не са тълкували имената според нумерология. Те са залагали на смисъла и на значението.



Както казва Аида Марковска, ако в едно семейство е имало спонтанни аборти, мъртво родени деца или починали малки. Името на следващите родени трябвало да направи така, че децата да бъдат задържани живи. Затова ги кръщавали Запрян, Стоян и други.

Ако искали детето да притежава специални заложби и способности, слагали сричката „Бог“ – Богомил.

Когато някой иска детето му да бъде лидер, името трябва да започва с „А“.

В българските имена буквата „Р“ присъства много често. Тя придава сила на характера, амбиция и смелост. Например, Георги и Петър са силни имена.

Когато в едно име присъстват повече гласни, се наблюдава една мекота на личността. Човекът може да се адаптира към различни състояния.

Не е добра поличба първородното дете да се кръщава на починал човек, според българските традиции. В други народи точно това е добра поличба. Вярва се, че починалите ще му помагат от другия свят.

Според Аида Марковска българите трябва да се съобразяват с българските традиции.

Освен самото име, начинът, по който го изговаряме също има значение. Ако едно малко дете го наричат Жорко или Гошко, това не е лошо. Но когато един мъж 190 см стои пред вас и му казвате Гошко, то вие го смалявате като същност. И го карате да се чувства по-ниско от вас.

Ако искате да издигнете някого по-високо, името се произнася с уважителен тон и интонация.

В Китай смяната на името е нормална практика. У нас не е така често срещана. Според Аида Марковска човек може да смени своето име само, когато му е противно да бъде наричан по този начин. Когато вибрациите го дразнят или му причиняват дискомфорт.

Още интересни, полезни и непознати факти ще научите от видеото долу. От въпросите на Христина Котларска и от обясненията на Аида Марковска.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.