Авторката на „Дневниците на една к…“: Румен Радев говори пълни глупости!

0
576

Калина Паскалева пак изригна срещу президента Румен Радев в защита на властта, на която приглася с пълно гърло от години!

„ДА ВЪРНЕМ ЛИ ТКЗС-то, г-н Румен Радев?

Румен Радев не е съгласен с намаляването на ДДС-то като мярка за излизане от кризата с COVID-19, но съветва вместо държавни бензиностанции да се строят извънкласни дигитални центрове за допълнително обучение на децата.

Калина Паскалева срещу Румен Радев
Калина Паскалева пак се обяви срещу Румен Радев

Преди няколко дни видях в какво състояние са оставяни училищата през управлението на неговата партия – по-тъжна гледка съм виждала само в Припят. Също така си спомням, като възпитаник на Езикова гимназия “Пловдив” как вместо на спортна площадка, ни караха да тичаме по поляната за нормативи по физическо. Няма да изреждам в какво състояния бяха общежитията и класните стаи години наред. Пак да повторя учила съм в най-елитната гимназия в Южна България, не в незнайно училище.

Радев каза още, че предизборната кампания вече е започнала и смятам, че и той също си я стартира с авантюристичното си изказване днес.



Ще обясня веднага защо Радев отново изговори пълни глупости пред мълчаливи журналисти.

1. Намаляването на ДДС-то на книгите не е грешка, както се опита да намекне президентът, а е правилна мярка, защото така ще започне преиздаването на стари книги, учебници и помагала, които в момента издателствата не могат да платят на печатниците и са спрели поръчките си. Без учебник нито един ученик не може да се подготви. Без допълнителна литература нито един студент и професионалист не може да надгражда знанията си в извънкласна подготовка.

2. Президентът не иска държавни бензиностанции, не каза защо. Но според мен чрез тях би могло да намали цената на горивата. Има огромен брой ученици в провинцията, които пътуват до училище от малки села до малки градове с училищни автобуси, закупени от държавата. С по-ниски цени на горивата няма ли да се прави икономия на бюджета в общината и чрез нея може да се закупуват нужни за училищната подготовка пособия? Не съм чула някой да го казва, но не мисля, че е невъзможно за осъществяване. Не знам как президентът реши, че изграждане на бензиностанции може да се сложи на една плоскост с дигитални центрове. И как едното изключва другото.

3. Колкото и да му се иска на Румен Радев да върне ТКЗС-тата ( така изглежда от изказването му ) през последните 10 години студентите се насочват към хуманитарни науки. Литературата отново е на преден план пред селския труд, без да обиждам хората, избрали професията агроном, да речем. И баща ми, лека му пръст, имаше и такова образование.

П.С: Не съм икономист и нищо не разбирам от сметки, но с образование и продажба на книги съм запозната.“

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.