Лекар се превърна в музикант след удар на мълния

2
348

Историята на американския ортопед Тони Сикория, превърнал се неочаквано в талантлив музикант след удар на мълния, е сред най-необикновените и любопитни случаи в света

Инцидентът се случва през 1994 година, когато в един облачен и дъждовен ден 42-годишният тогава Тони решава да позвъни на майка си от уличен телефон, но изненадващо е поразен от мълния през телефонната слушалка, която засяга лицето му и за няколко минути го оставя в безсъзнание. За негов късмет в този момент до телефонната кабина чака непозната жена, която му оказва своевременна помощ, благодарение на което той оцелява, без да има някакви по-сериозни или трайни увреждания.

мълния
Историята на американския ортопед Тони Сикория, превърнал се неочаквано в талантлив музикант след удар на мълния, е сред най-необикновените и любопитни случаи в света

Не много дълго след преживения удар от мълния у Тони изненадващо се появява огромно и непреодолимо желание да слуша пиано. Той започва почти постоянно да слуша в дома си класически композиции, а впоследствие започва и да чува цели музикални творби в главата си, които са толкова ярки и въздействащи, че в крайна сметка той просто сяда зад пианото и ги претворява в звуци, без никога до този момент да се е докосвал до този инструмент. Той обаче признава, че не гледа на себе си като на творец, тъй като творбите, които създава след инцидента със смъртоносната мълния, са му изпратени.

loading...


2 КОМЕНТАРИ

  1. Любопитните са повече от музикалните.
    Следователно чрез интригуване на любопитните биват накарани да слушат музика по-голям брой хора от тези, които биха привлечени само от музиката.

  2. Относно музиката – напълно ествено-посредствено-аматьорска „композиция“ на разляти акорди. Един опитен пианист би постигнал и по-добри резултати в стила на свободна импровизация без никакви копозиторски наклонности.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.