Музеят на илюзиите във Велико Търново се обогати с още 20 нови атракции

0
333

Музеят на илюзиите във Велико Търново беше открит на 3 март 2020 г. Работи само 10 дни и заради пандемията от коронавируса затвори врати за посетителите на 13 март

Музей на илюзиите

Работата с посетителите е възстановена и всеки може да го посети отново.

Добрата новина е, че ако не сте успели да посетите уникалния атракцион на 3 март или в дните до 13 март, не трябва да съжалявате.

По две причини. Едната е свързана с времето. В момента Велико Търново е зелено и красиво, топло и слънчево място за разходки.

А втората причина е, че в музея са добавени още 20 нови атракции.



По този начин посетителят може да се докосне до 83 различни илюзии. А скоро те ще наброяват 100.

Така, че ако живеете извън пределите на духовната и историческа столица на България, направете си екскурзия до Велико Търново това лято.

Културният живот и музейното дело в града се развиват стремглаво.

В рамките на няколко години там се появиха 4 нови места за посещение.

Първо беше открит Музеят на восъчните фигури. След това крепостта Трапезица и възможността да пътувате с фуникуляр. Паркът Мини България. А само преди  3 месеца и последната придобивка. Музеят на илюзиите.

Репортер на ТОПактуално.ком присъства на откриването на Музея на илюзиите.

Своите отлични лични впечатления описа ТУК.

Както стана ясно от репортажа, гостите на Велико Търново могат да съчетаят по един уникален начин своята разходка в старата историческа част на Велико Търново.

Първо се качвате и минете през Самоводската чаршия. Там ще видите Ханът на хаджи Николи. Хаджи Николи бил богат търговец в Търново. Един от борците за черковна независимост, успели да я извоюват пред Султана. И който участва в учредяването на Българската екзархия.

На Самоводската чаршия има много дюкяни на талантливи занаятчии. Когато излезете от Самоводската чаршия и слезете на площад Велчова завера, пресичате през пешеходната пътека и се озовавате пред Музея на илюзиите.

След него можете да продължите надолу към Царевец. А под Царевец е паркът с миниатюри Мини България.

Музеят на илюзиите е уникален по много причини. Едната е неговата площ.

Той е разположен в сграда на бивша банка. Красивата сграда погледната отвън е на 3 етажа. Но всъщност те са 5, защото има и два подземни.

До входа вляво е поставен огромен макет на Царевец. А останалите илюзии трябва да се видят и съпреживеят. Те не могат да бъдат описани с думи.

Екскурзоводите са изключително любезни. Те приканват гостите да се включват в предлаганите забавления. През цялото време предлагат да ви снимат, за да запечатате на снимки своите преживявания.

Работно време от понеделник до четвъртък е от 10:00 до 19:00 часа.

От петък до неделя е от 09:00 до 20:00 часа.
Адресът е Велико Търново, ул. „Стефан Стамболов“ №1.
Телефон за контакти: 0876 855 592.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.