Така се прави уникалната торта Рафаело с ягоди (топ рецепта)

0
326

Тази торта Рафаело с ягоди се топи в устата и е просто страхотна

торта Рафаело
Любима ни е тази разкошна торта Рафаело с ягоди

Предлагаме ви рецептата за уникалната торта Рафаело с ягоди. Чудна е, прави се много лесно и има същия прекрасен кокосов крем като познатите ни бонбони. Сигурни сме, че ще останете много доволни.

За блата ни трябват четири яйца, четири лъжици захар, една лъжица олио, една чаша брашно, бакпулвер.

А за крема са ни необходими 300 грама ягоди, 500 грама сладкарска сметана, сто грама кокосови стърготини, 200 грама сладко от ягоди.

Първо трябва да разделим белтъците от жълтъците. Белтъците след това ги разбиваме на сняг и към тях един по един добавяме жълтъците, както и брашно и бакпулвер като ги редуваме при изсипването.



Накрая чак си добавяме и олиото към сместа. Печем блата в намаслена предварително тава и във фурната, която е загрята на 180 градуса.

Когато блатът е готов, го охлаждаме и го разрязваме на две части. Правим си крема за тортата от сметаната, която сме разбили на крем, заедно с кокосовите стърготини.

Първия блат после го намазваме обилно със сладкото от ягоди, а отгоре му поставяме и една част от крема. Нареждаме върху тях и парченца от пресни ягоди. Поставяме и втория блат, който отново се маже със сладко и с останалия крем.

Отново се нареждат парченца от ягодките за украса, както и се поръсва обилно с кокосови стърготини. Може да поръсите и с настърган шоколад ако искате, става още по-вкусно.

Задължително преди консумация, оставете тортата в хладилника да се охлади. Като се стегне става нещо фантастично вкусно. Ядеш и питаш за още, както ще видите и сами като я опитате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.