Лесен начин да разпознаете вкусните ягоди на пазара

0
809

Този плод е верен помощник в борбата с преждевременното стареене

Едва ли сте предполагали, че съществува толкова лесен начин за разпознаване на вкусните ягоди на пазара.

Пазарът е залят от всевъзможни плодове, в това число и ягоди. Много от тях изглеждат изкушаващо, не веднага, щом ги опитате настъпва разочарование.
За да не попадате повече в тази ситуация, е добре да вземете следващите съвети под внимание.

ягоди
Този плод е верен помощник в борбата с преждевременното стареене

Диетологът Маргарита Арзуманян разкрива как да изберем ягоди. Освен това тя посочва и как да разберем, че плодовете не са обработвани с торове.
Медикът твърди, че първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е цветът на ягодите. Колкото по-ярка е ягодата, толкова повече здравословни витамини се съдържат в нея.

Ягодата съдържа антоцианин, който й придава червен цвят. Той е верен помощник в борбата с преждевременното стареене. Освен това има и силен противовъзпалителен ефект. Важен факт е, че ягодите, отглеждани на слънце, съдържат солидно количество витамин С.



В някои случаи обаче безскрупулните фермери ги пръскат със специални вещества, за да придават наситен цвят.
За да изберете естествена ягода, трябва да обърнете внимание на аромата и стеблото й. Арзуманян посочва, че стеблото задължително трябва да е зелено. Ако върху плода има бяла ивица, това е безспорен знак, че ягодата е обработена.

Експертът добавя, че именно препаратите, с които се обработват плодовете са тези, които в повечето случаи предизвикват алергична реакция.
За да предотвратите това, трябва да следвате сигналите на тялото.

В този ред на мисли е добре да започнете с малки порции и да наблюдавате реакцията на организма всеки път, щом купувате ягоди от пазара, съветва диетологът, пише zdrave.to

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.