Д-р Пелов говори за Кандидоза и Болест на Хашимото

0
857

Д-р Огнян Пелов гостува в предаването „Здраве“ на ТВ Хасково. Заедно с водещата Пламена Пилитова говорят за Кандида, Хашимото и други автоимунни заболявания

Д-р Пелов говори за Кандидоза и болест на Хашимото

Кандидоза е гъбична инфекция. Тя се дължи на микроорганизмите кандида.

Един от признаците за наличие на кандидоза е неистово желание за сладко. Гъбичките кандида се хранят с въгрехидрати, за да съществуват. Нерядко се намират и в червата. Но в умерени количества не са опасни.

Ако един пациент е вземал антибиотици продължително време, те убиват полезните микроорганизми в червата. Когато полезните микроорганизми останат в малки количества, тогава количеството кандида нараства прекомерно много и става заплаха.

Различните видове обезболяващи – стероидни и нестероидни, хормонални и нехормонални, противозататъчните хапчета активират кандида.



При автоимунните заболявания имунната система спира да се бори срещу чужди тела, а против собствените.

Много често през стената на черната преминава глутен. Имунната система го възприема като вреден и активира антитела. Тези антитела атакуват щитовидната жлеза. Това е Болест на Хашимото.

Глутенът е виновен за Болест на Хашимото в 90 до 95% от случаите. В останалите 5 до 10% проблемът е в козметиката.

Глутен се съдържа във всички зърнени храни без ориз, царевица, картофи.

Лично от д-р Огнян Пелов ще научите още непознати и полезни факти за лечението на Болест на Хашимото и за други автоимунни заболявания.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.