Внимание! Тези симптоми алармират, че скоро ще ви застигне инфаркт

0
274

Не пренебрегвайте нито един от тях

 

инфаркт
Не пренебрегвайте нито един от тях

Има симптоми, които сочат недвусмислено, че съвсем скоро ще бъдете застигнати от инфаркт.

Добре е да се научите да ги разпознавате, за да можете да реагирате правилно и навреме.

Понякога сърдечните проблеми са трудни за разпознаване поради факта, че хората ги приемат за някакво леко неразположение.
Статистиката обаче сочи, че в световен мащаб всяка година в резултат на сърдечни заболявания до 18 милиона души губят живота си.

Ето кои са симптомите, сигнализиращи за сърдечни заболявания, когато трябва незабавно да се консултирате с лекар:Дискомфорт в гърдите
Усещането за натиск, изгаряне, изтръпване и стягане, често пъти са симптоми, алармиращи за настъпването на инфаркт.
При различните хора дискомфортът в гърдите се проявява по различен начини. Във всеки случай обаче, ако сте имали такъв симптом повече от веднъж, задължително трябва да посетите специалист.

Добре е да се направи ултразвук на сърцето и електрокардиограма.
Ако почувствате силна болка в гърдите, която продължава няколко минути, незабавно трябва да се обадите на бърза помощ.

Болка в лявата ръка
Често на мозъка му е трудно да определи какво точно боли – сърцето или ръката. Причината за това се крие във факта, че нервите на сърцето и ръката изпращат сигнали към една и съща област на мозъка.

Болката в ръката би била разбираема, ако сте наранили крайника по време на тренировка или просто сте се ударили. Ако обаче няма видими причини за болката, задължително трябва да предприемете мерки. Медиците са категорични, че това е класически симптом на сърдечен удар (инфаркт).

Кратко замайване
Внезапната слабост може да се появява от време на време по различни причини. В случай, че постоянно ви се вие свят, това е знак, че трябва да посетите специалист, без да отлагате.
По всяка вероятност сърцето ви не може да се справи с изпомпването на кръв в мозъка, което пък може да бъде симптом на инсулт, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.