Тежък инцидент в тунел „Железница“. Има затрупани хора!

0
214

Младо момче е в безпомощно състояние

 

"Железница"
Един от пострадалите работници е младо момче
Снимки: infomreja.bg

Стана ясно, че при тежкия инцидент в тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ в Благоевградско, който се случи малко по-рано днес, има затрупани хора.

Заради срутване в тунел „Железница“, четирима работници бяха затрупани. Двама от пострадалите работници вече са откарани в лечебното заведение в Благоевград. На мястото има и два екипа на „Противопожарна безопасност и защита на населението“

Един от пострадалите работници е младо момче. Според очевидци, то е било в безпомощно състояние.

В момента към тунел „Железница“ пътуват министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на АПИ Георги Терзийски.
Припомняме, че в тунел „Железница“ текат строителни дейности. Двукилометрови тръби трябва да свържат северната с южната част. Те трябва да се срещнат по средата.



На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна. Срутването е станало от южната страна, откъм самата Железница.

Причините, довели до трудовата злополука, са в процес на изясняване. За случая е сезирана и Инспекцията по труда в Благоевград. На мястото на инцидента вече са пристигнали инспектори, които ще извършат проверка.
На място са областният управител Бисер Михайлов, както и директорът на РДПБЗН – Георги Пармаков, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.