Правителството удължи извънредната епидемична обстановка

0
219

Премиерът е разочарован от лекомислието на обществото

 

правителството
Премиерът е разочарован от лекомислието на обществото

Днес по време на заседанието в Министерски съвет, правителството взе решение да удължи извънредната епидемична обстановка.

Министър-председателят Бойко Борисов влезе в залата с маска, министрите също бяха с маски.

Здравния министър Кирил Ананиев изложи пред колегите си предложение за удължаване на извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Той посочи, че се наблюдава увеличаване на разпространението на COVID-19, както и завишаване на броя на заразените медицински специалисти.

„Към днешна дата те са 371 човека, което не е добър факт. Полагаме всички грижи и условия, които са необходими“, добави Ананиев.
Здравният министър подчерта, че вирусът продължава да е с неясен произход. Според него заразител може да е не само болен човек, но и асимптомен преносител.



„Предлагам днес да приемем решение, с което да удължим извънредната епидемична обстановка до 15 юли 2020 г. През този период ние няма да налагаме стари и тежки мерки. Ще продължим да налагаме тези мерки, които сме обявили и до този момент“, обясни Кирил Ананиев.

Предложението му бе извънредната епидимиологична обстановка да продължи до 15 юли.
На свой ред премиерът подчерта, че безспорно мерките, които са предприели, са дали резултат за здравето на хората.

„Явно, когато направиш жест, той не се разбира. Отворихме дискотеките, да се забавляват хората. Отворихме дискотеките – видяхте какво правят там. Дадохме възможност на футболистите да играят пред публика – и какво направиха? Съжалявам, демокрацията е за дисциплинираните. И сега, доста хора отидоха в Гърция на почивка – всеки с маска, с шлем. Ние едва ли не – за подигравка. За радост броя на оздравелите нараства, посочи премиерът. Третираме с най-добрите медикаменти заболелите. На това се дължат и добрите резултати“, заключи той.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.