В Кюстендил стана страшно

0
222

Областният управител посочи, че може да се наложи да се блокира градът

 

Кюстендил
Градоначалникът определи ситуацията като „панаир на безотговорността“

Положението в Кюстендил е повече от страшно.

Дори кметът на града Петър Паунов, вдигна ръце.

Той се жалва, че сред сезонните работници в Кюстендил цари пълна безотговорност.
Те се опитват да влизат във веригите магазини голи до кръста, по джапанки, без маски, охраната ги гони, разправят се с полицаите.

По този начин описа ситуацията в Кюстендил градоначалникът Петър Паунов пред Нова телевизия. Припомняме, че в града има регистрирани 90 заразени с китайския вирус.
Нашествениците са от квартали на Сливен и Монтана.“Живеят в масивите в палатки, сутрин се тълпят пред банковите офиси”, възмути се още кюстендилският градоначалник.
Той дори определи случващото се в града като „панаир на безотговорността“.

Областният управител, който е и ръководител на местния щаб – Виктор Янев посочи, че следят изкъсо обстановката. Ако продължи да се увеличава броят на заразените, ще се наложи да се блокира квартал “Изток” и града.

Междувременно стана ясно, че един служител на Община Варна е с положителна проба за коронавирус. РЗИ се е заело с установяването на контактните лица него, които предстои да бъдат изследвани. С цел извършване на пълна дезинфекция от обяд сградата на Община Варна е затворена.

В понеделник работата ще бъде възобновена, съобщава “Варна утре”.
Заради дезинфекцията на сградата на Община Варна насрочените за днес заседания на комисиите по „Собственост и стопанство“ и „Младежки дейности и спорт“ се отлагат за понеделник – 29.06.2020 г. Заседанията ще бъдат закрити за журналисти и граждани, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.